מחפשת רעיון לתפריט לשבועות

אשמח מאוד לקבל רעיון לתפריט לשבועות אבל יש בעיה קטנה אצלי בבית הגבינה לא מככבת לא אוהבים גבינות וגם לא פשטידות אז מה כבר אפשר להכין ... מחפשת משהו קליל וטעים

יהלי שלום

אם לא אוהבים גבינות ופשטידות תכיני אוכל רגיל מה שבני המשפחה אוהבים .למה לטרוח ושלא יאכלו.

אפשר לעשות ארוחת סלטים

או דגים אפשר לשלב לחמניות/באגטים/פיתות תשקיעי בזה גם קליל גם טעים.

כמה רעיונות - ביחס ישר למידת ההשקעה שאת רוצה להשקיע בזה

מושקע מהמטבח העיראקי ולא מבוסס על גבינות ולא על בשר: ממולאים רק באורז של עלי גפן, בצל, עגבניות ועלי סלק (דולמה) , סמבוסק עיראקי ממולא בחומוס ובצל – תחליף נפלא לגבינות..., קציצות תפוחי אדמה – מתכון בהמשך, ואם יותר קליל : סלטי פסטות קרים עם טונה, זיתים שחורים ועגבניות שרי לעיקריות - סלונה דגים עיראקית ליד אחד מסוגי האורז – לבן, או קיצ'רי או סתם מג'דרה או דג סלמון פרוסות בתנור עם תוספת של תפוחי אדמה בתנור מוקרמים או סתם עם שמן זית ואבקת מרק בצל. אפשר כמובן להוסיף פטריות ממולאות בפירורי לחם חמאה ופטרוזיליה או אותו דבר עם עגבניות ממולאות ובתנור וכמובן גם סלטים כמו שרי ובזיליקום, עם או בלי זיתים שחורים וגבינה בולגרית במידה, סלטי פטריות מבושלות במעט יין לבן, סלטי כרובית . לקינוח סלט פירות סורבה קוקוס, וךא לשכוח את אוהבי השוקולד - עם איזה מוס שוקולד או גלידת שוקולד טובה. בהצלחה וחג שמח לכולם ושיהיה לך ויאללה לעבודה... פינגווינית

מתכון: לביבות תפוחי אדמה של סבתא חביבה

מתכון: לביבות תפוחי אדמה של סבתא חביבה רכיבים: 3 תפוחי אדמה גדולים מגוררים - שבושלו והושארו במקרר לילה אחד ל]פחות 1 בצל בינוני קצוץ דק דק צרור פטרוזיליה קצוצה דק כף כמון כפית מלח כפית פלפל שחור 1 ביצה 2-3 כפות קמח אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים ממתינים מעט לספיחת הנוזלים על ידי הקמח, ויוצקים בכף למחבת חם שם שמן מהתערובת לטיגון עד לצבע שחום עמוק. מעבירים לספיגת השמן למגבת נייר. הערות: מקור המתכון: רחל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: הסלונה של פינגי - מסבתא חביבה

מתכון: הסלונה של פינגי - מסבתא חביבה רכיבים: 2 דגי קרפיון בינוניים 2 כפות שמן 3 בצלים גדולים קצוצים 1 כפית קארי 1 פלפל אדום חריף 1/2 כפית כורכום 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 12 שיני שום כתושות 3/4 כוס מים 6 עגבניות בינוניות, פרוסות מיץ מ-1/2 לימון 1 - 2 לימון פרסי יבש (שחור) 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק אופן הכנה: מנקים הדגים וחותכים למנות. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את טבעות הבצל לשקוף- זהוב, מוסיפים את שני השום הכתושות ומטגנים עוד דקה-שתיים מוסיפים את הקארי, כורכום, מלח, פלפל ומטגנים עוד דקה (להיזהר שלא לשרוף את התבלינים). מוסיפים את המים, ומבשלים על אש בינונית 5-7 דקות. עורכים את מנות הדג בתחתית הסיר, ומוסיפים את העגבניות, מיץ הלימון ואת חתיכות הלימון הפרסי. מערבבים בזהירות. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות ומוסיפים את הפטרוזיליה. מבשלים 25 דקות נוספות עם מכסה חצי סגור. מגישים חם. הערות: pingwinit :מאת 18:37 :שעה 29/11/2002 :תאריך הס'לונה של פינגי: אצלנו קודם כל "חריף", כך אוהבים אותה. אבל מי שלא רוצה שיקזז את הפלפל האדום. הס'לונה של פינגי (דגי קרפיון בבישול עיראקי) מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מחפשת רעיון לתפריט לשבועות

אשמח מאוד לקבל רעיון לתפריט לשבועות אבל יש בעיה קטנה אצלי בבית הגבינה לא מככבת לא אוהבים גבינות וגם לא פשטידות אז מה כבר אפשר להכין ... מחפשת משהו קליל וטעים

היי יהלי

מה עשית בסוף לחג עם שלל הרעיונות שלנו?
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר