חצילים

חצילים

היי, למישהו יש הצעה טעימה למתכון אוכל שבנוי על חצילים שלא שותה המון שמן?

חצילים חג שמח

לקלות חציל בגריל. לקלף לשים במסננת כדי שהנוזלים יירדו.לחציל קלוי ניתן להוסיף :שום מלח ,פלפל ,מיונז.במקום מיונז אפשר להוסיף טחינה .אפשר להכין טחינה מתובלת בשום מלח פטרוזיליה לימוןולשפוך על החציל הקלוי. חציל רומני:חציל קלוי +מלח +שמן+בצל קצוץ.להניח בצלחת הגשה ומסביב עגבניות מלפפון,פלפל אדום ירוק וכו'. חציל מקבל הכל .

מעולה

ניסית לשים בזה פעם מלח לימון כתבלין טיבול?

חצילים

היי, למישהו יש הצעה טעימה למתכון אוכל שבנוי על חצילים שלא שותה המון שמן?

חצילים בנוסח תאילנדי...

לא "חותמת" על המינוח תאילנדי. מעתיקה לכאן ומוסיפה קישור. ועוד מתכון מעולה - (חציל תאילנדי)מאת: raya 18/11/10 20:13המתכון שייך ל"יזהר" מגבעתיים שמזמן כבר לא כותב בפורומים פורסם בפברואר 2001. בזמנו אהבתי להכין, מזמן לא הכנתי. 4 חצילים ארוכים לא קלופים מיץ מלימון אחד 2 כפות שומשום קלוי 60 מ"ל רוטב סויה 60 מ"ל שרי יבש 2 כפות שמן שומשום (ככל הזכור לי השתמשתי בשמן רגיל, קנולה-תירס-חמניות) רבע כפית פלפל שחור גרוס (לא שמה) 3 שיני שום כתושות 2 כפות חמאה. הכנה: לחצות חצילים לאורך, למרוח במיץ הלימון ולהניח בצד. בקערה לערבב סויה, שרי, שמן שומשום ופלפל. במחבת להמיס את החמאה, להוסיף שום וכשמבעבע להוסיף את תערובת הסויה. לערבב ולהסיר מהאש. ליצוק את תערובת הסויה לתבנית ולסדר את החצילים בתבנית כך שהצד הפנימי החצוי בא במגע עם הנוזלים. להשרות למשך כשעה. להפוך את החצילים כך שהחלק המושרה כעת כלפי מעלה. לאפות בתנור ב-180° כשלעיתים תכופות מורחים מהנוזל שבתבנית על החצילים. כשהחצילים רכים - מוציאים מהתנור, מניחים על צלחת הגשה ומפזרים שומשום על החצילים. יוצקים מהרוטב ומגישים מיד. אפשר לפזר מעל פטרוזיליה או כוסברה (למי שאוהב). בתאבון! רעיה

מעולה

ניסית לשים בזה פעם מלח לימון כתבלין טיבול?

מלח לימון

כשאין לימונים ומחירם גבוה מאוד אני משתמשת במלח לימון לתיבול מחמצים.פלפל אדום ירוק צהוב,שומר,קולורבי,כרוב,כרובית סלרי .חותכת את הירקות לפרוסות.מפזרת מעל הירקות החתוכים חופן מלח גס.ממתינה כ-20 דקות ש ו ט פ ת את הירקות,כן שוטפת את הירקות .עכשיו מתבלת בלימון מעט מלח ומעט מים .מתנפלים.אם אין לימון אז משתמשת במלח לימון ( בזהירות). חצילים מתבלת במלח ולימון רגילים . חג שמח .אם תרצי לשאול עוד ,אל תתביישי .

חצילים בנוסח תאילנדי...

לא "חותמת" על המינוח תאילנדי. מעתיקה לכאן ומוסיפה קישור. ועוד מתכון מעולה - (חציל תאילנדי)מאת: raya 18/11/10 20:13המתכון שייך ל"יזהר" מגבעתיים שמזמן כבר לא כותב בפורומים פורסם בפברואר 2001. בזמנו אהבתי להכין, מזמן לא הכנתי. 4 חצילים ארוכים לא קלופים מיץ מלימון אחד 2 כפות שומשום קלוי 60 מ"ל רוטב סויה 60 מ"ל שרי יבש 2 כפות שמן שומשום (ככל הזכור לי השתמשתי בשמן רגיל, קנולה-תירס-חמניות) רבע כפית פלפל שחור גרוס (לא שמה) 3 שיני שום כתושות 2 כפות חמאה. הכנה: לחצות חצילים לאורך, למרוח במיץ הלימון ולהניח בצד. בקערה לערבב סויה, שרי, שמן שומשום ופלפל. במחבת להמיס את החמאה, להוסיף שום וכשמבעבע להוסיף את תערובת הסויה. לערבב ולהסיר מהאש. ליצוק את תערובת הסויה לתבנית ולסדר את החצילים בתבנית כך שהצד הפנימי החצוי בא במגע עם הנוזלים. להשרות למשך כשעה. להפוך את החצילים כך שהחלק המושרה כעת כלפי מעלה. לאפות בתנור ב-180° כשלעיתים תכופות מורחים מהנוזל שבתבנית על החצילים. כשהחצילים רכים - מוציאים מהתנור, מניחים על צלחת הגשה ומפזרים שומשום על החצילים. יוצקים מהרוטב ומגישים מיד. אפשר לפזר מעל פטרוזיליה או כוסברה (למי שאוהב). בתאבון! רעיה

שומשום הולך עם חצילים?

לא שמעתי על השילוב הזה. אפשר לשים מרגרינה במקום חמאה זה ישבש את הטעם?

מלח לימון

כשאין לימונים ומחירם גבוה מאוד אני משתמשת במלח לימון לתיבול מחמצים.פלפל אדום ירוק צהוב,שומר,קולורבי,כרוב,כרובית סלרי .חותכת את הירקות לפרוסות.מפזרת מעל הירקות החתוכים חופן מלח גס.ממתינה כ-20 דקות ש ו ט פ ת את הירקות,כן שוטפת את הירקות .עכשיו מתבלת בלימון מעט מלח ומעט מים .מתנפלים.אם אין לימון אז משתמשת במלח לימון ( בזהירות). חצילים מתבלת במלח ולימון רגילים . חג שמח .אם תרצי לשאול עוד ,אל תתביישי .

טיפים מעולים

לפזר מלח גס למשך 20 דקות? זה לא ירככך מידי את הירקות?

שומשום הולך עם חצילים?

לא שמעתי על השילוב הזה. אפשר לשים מרגרינה במקום חמאה זה ישבש את הטעם?

שומשום וחצילים - לי זה היה טעים מאוד.

וגם לכל מי שהעברתי בזמנו את המתכון הזה. אם את לא רוצה חמאה - הייתי ממירה אותה בשמן זית. לא ניסיתי אף פעם להכין עם מרגרינה. רעיה

טיפים מעולים

לפזר מלח גס למשך 20 דקות? זה לא ירככך מידי את הירקות?

ירכך מעט מאוד ואז שוטפים את המלח.

חצילים

היי, למישהו יש הצעה טעימה למתכון אוכל שבנוי על חצילים שלא שותה המון שמן?

מתכוני חצילים מאתר נענע

מצרכים: 4 חצילים 3 פלפלים בצבעים שונים 1 בצל 2 עגבניות 6 שיני שום קלופות פטרוזיליה נענע שמן זית חומץ טבעי 2 כפות רסק עגבניות קורט סוכר קורט מלח ופלפל אופן הכנה: •קולים את החצילים והפלפלים על המנגל עד ריכוך. •מצננים מעט, עדיף בשקית חומה (לא הכרחי) ומקלפים את הקליפה. •לחציל אחד משאירים את העוקץ ואת שאר הפלפלים והחצילים מרוקנים מהתוכן, מועכים ומעבירים, כל אחת מהם, לקערה בינונית נפרדת. חציל שלם עם טחינה •על החציל השלם יוצקים טחינה מוכנה שכדאי להכינה באותו הרגע, מעל מזלפים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה ונענע קצוצות וזורים מלח גס. חציל עם פלפלים •מוסיפים לחציל הקלוי ריבועי פלפלים קלויים, רסק עגבניות, 3 שיני שום כתושות, קורט סוכר, מעט חומץ, פטרוזיליה מלח ופלפל. חציל בטחינה •מוסיפים לחציל הקלוי כוס טחינה שמהלנו במים קרים, פטרוזיליה קצוצה, מיץ לימון, מלח ופלפל. חציל עם עגבניות ובצל •מטגנים את הבצל והעגבניות, מוסיפים לחציל הקלוי יחד עם 3 שיני שום כתושות,מיץ לימון,מלח ופלפל. שלא יתקיפו אותי ויאמרו שהעתקתי.תהנו מאחלה מתכונים

חציל עם טחינה כמו במסעדות פשוט וקל להכנה

לחצות חציל שלם לא מקולף לחצי ובחלק הפנימי שלו לעשות 2 פסים עם סכין לכל האורך שהעומק יהיה בערך 1.5 ס"מ .את הפסים למלא בשיני שום קלופים לזרות מעט מלח לשפוך מעל שמן זית ולהכניס לתנור לאפיה . הטחינה : קונים טחינה גולמית לערבב חצי כמות טחינה עם מים.מיץ לימון טרי מלח ושיני שום כמה עלי פטרוזיליה ולטחון בבלנד מוט .לאחר שהחציל אפוי יפה לשפוך טחינה מעל בתאבון

שומשום וחצילים - לי זה היה טעים מאוד.

וגם לכל מי שהעברתי בזמנו את המתכון הזה. אם את לא רוצה חמאה - הייתי ממירה אותה בשמן זית. לא ניסיתי אף פעם להכין עם מרגרינה. רעיה

לא טעית!

היי, ניסיתי את המתכון עם השומשום ושמן זית במקום החמאה זה יצא דליקטס!!!

מתכוני חצילים מאתר נענע

מצרכים: 4 חצילים 3 פלפלים בצבעים שונים 1 בצל 2 עגבניות 6 שיני שום קלופות פטרוזיליה נענע שמן זית חומץ טבעי 2 כפות רסק עגבניות קורט סוכר קורט מלח ופלפל אופן הכנה: •קולים את החצילים והפלפלים על המנגל עד ריכוך. •מצננים מעט, עדיף בשקית חומה (לא הכרחי) ומקלפים את הקליפה. •לחציל אחד משאירים את העוקץ ואת שאר הפלפלים והחצילים מרוקנים מהתוכן, מועכים ומעבירים, כל אחת מהם, לקערה בינונית נפרדת. חציל שלם עם טחינה •על החציל השלם יוצקים טחינה מוכנה שכדאי להכינה באותו הרגע, מעל מזלפים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה ונענע קצוצות וזורים מלח גס. חציל עם פלפלים •מוסיפים לחציל הקלוי ריבועי פלפלים קלויים, רסק עגבניות, 3 שיני שום כתושות, קורט סוכר, מעט חומץ, פטרוזיליה מלח ופלפל. חציל בטחינה •מוסיפים לחציל הקלוי כוס טחינה שמהלנו במים קרים, פטרוזיליה קצוצה, מיץ לימון, מלח ופלפל. חציל עם עגבניות ובצל •מטגנים את הבצל והעגבניות, מוסיפים לחציל הקלוי יחד עם 3 שיני שום כתושות,מיץ לימון,מלח ופלפל. שלא יתקיפו אותי ויאמרו שהעתקתי.תהנו מאחלה מתכונים

שום התקפה

אני משוגעת על חצילים ניסיתי כמעט הכל (היה סופ"ש ארוך יום העצמאות, שישי שבת...) יצא סבבה

חציל עם טחינה כמו במסעדות פשוט וקל להכנה

לחצות חציל שלם לא מקולף לחצי ובחלק הפנימי שלו לעשות 2 פסים עם סכין לכל האורך שהעומק יהיה בערך 1.5 ס"מ .את הפסים למלא בשיני שום קלופים לזרות מעט מלח לשפוך מעל שמן זית ולהכניס לתנור לאפיה . הטחינה : קונים טחינה גולמית לערבב חצי כמות טחינה עם מים.מיץ לימון טרי מלח ושיני שום כמה עלי פטרוזיליה ולטחון בבלנד מוט .לאחר שהחציל אפוי יפה לשפוך טחינה מעל בתאבון

אני משוגעת על שום לא פחות מעל חצילים

השום נותן טעם פיקנטי לכל מאכל

לא טעית!

היי, ניסיתי את המתכון עם השומשום ושמן זית במקום החמאה זה יצא דליקטס!!!

יופי! שמחתי לקרוא...

ואולי זה יעשה לי שוב חשק להכין, בעצם כאשר ניסע לבת שלנו במרכז. רעיה
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר