עוגת סולת

עוגת סולת

תשמעו משהו. בעיר מגורי היתה חנות קטנה שבה היו מוכרים עוגיות טריפולטאיות.מכרו שם עוגת סולת מיוחדת .לא עוגות הסולת שיש עשרות מהן ברשת .אסביר למה הכוונה :המוכר היה מוכר את העוגה בפיסות קטנות כשהו היה משתמש בשפכטל כן בשפכטל כדי לחתוך את החתיכות שרצינו.העוגה היתה קשה (דומה לעוגות הסולת במגזר הערבי ).שנים אני מחפשת את המתכון .האם למשהו יש מתכון ? לצערי המוכר כבר אינו בינינו.כמובן שהיה שקד במרכז של כל מעוין. תודה מראש .

פשוט בסבוסה

עוגה שמכינים בכלום זמן. לערבב לפי הסדר... 450 גר' סולת 80 גר' קמח 100 גר' סוכר 3 כפיות אבקת אפיה 200 גר' חמאה/מרגרינה מומסת או שמן 120 גר' שמנת חמוצה/אשל/יוגורט 2 ביצים לערבב לבצק רך, להניח למנוחה של חצי שעה. לשטח בתבנית 24X33 לגובה אחיד. להניח שקדים מולבנים במרווחים לפי החיתוך. לאפות כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה קלה. להוציא ולחתוך למרובעים או מעויינים לא עד התחתית. לצקת סירופ מעל ולהניח לצינון. לסירופ (להכין מראש ולצנן): 300 גר' סוכר 2 כפות מיץ לימון 2 כפות דבש 200 מ"ל מים לחמם בבחישה עד להמסת הסוכר, להמשיך לבשל עוד 5 דקות ללא בחישה ולהסיר מהאש. - ניתן להוסיף מי זאהר או מי וורדים גם לעוגה וגם לסירופ.

אבי תודה תודה

הבסבוסה הזו דומה לכל עוגות הסולת שראיתי ברשת .גם המתכונים של חמותי ז"ל שמכילים 1 ק"ג סולת לא מתקשות לאחר האפיה .

נסי את המתכון הבא

450 גר’ סולת 150 גר’ סוכר 2 כפיות אבקת אפיה 150 גר’ חמאה/מרגרינה מומסת או שמן 120 גר’ שמנת חמוצה/אשל/יוגורט 2 ביצים להכין כמו ההוראות במתכון הקודם, לאפות ולהוציא. לצקת רק מחצית כמות הסירופ (קר) ולהניח לספיגה, להחזיר לתנור ב-100 מעלות ל-10 דקות, להוציא ולהניח לצינון מלא. לחמם את יתרת הסירופ ולצקת על היוגה הקרה ולהניח לספיגה וצינון מלא. להניח לייבוש ליום לפני חיתוך.

סליחה, צ"ל 180 גר' שמנת חמוצה/אשל/יוגורט

מעניין .תודה.

כשאני אופה עוגות שמרים אני מכינה רוטב של סוכר ומים +ווניל ובמחצית האפיה מוזגת על העוגות ומכניסה להמשך אפיה . המרקם העחיון יוצא קריספי .

עוגת סולת

תשמעו משהו. בעיר מגורי היתה חנות קטנה שבה היו מוכרים עוגיות טריפולטאיות.מכרו שם עוגת סולת מיוחדת .לא עוגות הסולת שיש עשרות מהן ברשת .אסביר למה הכוונה :המוכר היה מוכר את העוגה בפיסות קטנות כשהו היה משתמש בשפכטל כן בשפכטל כדי לחתוך את החתיכות שרצינו.העוגה היתה קשה (דומה לעוגות הסולת במגזר הערבי ).שנים אני מחפשת את המתכון .האם למשהו יש מתכון ? לצערי המוכר כבר אינו בינינו.כמובן שהיה שקד במרכז של כל מעוין. תודה מראש .

תוכלי למצוא אותה בשער שכם בירושלים

בעיקר בימי שישי אך לא רק, לדעתי בערבית יש לה שם אחר ולא בסבוסה, היא דקה יחסית, קשה ושחומה ובאמת באמצע כל חתיכה יש משהו, אולי באמת שקד. מתכון אני לא מאמין שאמצא אבל את השם אני מבטיח לברר.

זה נקרא גם "נָמוּרָה" וזה המתכון השני שנתתי

תודה מתקרבים .נכון קשה ושחומה . אולי בסוף גם נמצא מתכון .

זה נקרא גם "נָמוּרָה" וזה המתכון השני שנתתי


נמורהשל מוסטפה מחרום הלכתי בעקבות השם .....

--מוסטפה מחרום 18.08.2011, 13:59. .דירוג גולשים (5): דרג: מטבח: מזרח תיכוני דרגת קושי: קל מתוך התוכנית "אוכל של בית" המרכיבים 5 כוסות סולת 1 כוס קמח 1 כוס שקדים רתוחים ומקולפים 2 כוסות חמאה מזוקקת (סמנה) 2 כוסות סוכר "טחון" 2 ו-1/2 כוסות מים או יוגורט או חלב 2 כפיות אבקת אפייה 2 כפיות טחינה לסירופ 1 כוס מים חמים 1 ו-1/2 כוסות סוכר מיץ סחוט מ-1/2 לימון תבנית מרובעת באורך 35 ס"מ אופן ההכנה 1.מערבבים סולת, קמח ואבקת אפייה עם חמאה מומסת עד ליצירת בצק אחיד. 2.ממיסים את הסוכר במים/יוגורט/חלב, מוסיפים לתערובת הבצק ולשים. 3.מורחים את תחתית התבנית בטחינה, ושופכים את תערובת הבצק לתבנית. 4.מסמנים את הבצק באמצעות סכין, מבלי לחתוך, לקוביות. 5.במרכזה של כל אחת מהקוביות המסומנות מניחים שקד. מכניסים את המגש לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות למשך 30 דקות. 6.מכינים סירופ: מניחים את המים, הסוכר והלימון בסיר ומביאים לרתיחה. 7.מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים מעל את הסירופ בעודה חמה. מניחים בצד עד שהסירופ ייספג לגמרי לפני שחותכים לקוביות. .הדפיסו

לא, זאת בסבוסה.

מה ההבדל בין בסבוסה ,ספרה ,טישפשטי וכו'

הבדלים

בסבוסה הרוב סולת וחלק קטן יותר קמח. נמורה רק מסולת ללא קמח. טישפישטי קמח וחלק קטן סולת(בתוספת אגוזים וקינמון)ויש גם ללא סולת כלל. אז כמו בכל מתכון יחס החומרים = תוצאה שונה ומרקם שונה. ועוד דבר קטן...כשאת שואלת ומבקשת מתכון תתייחסי ברצינות לתשובה, לא כל מתכון הוא מה"מסתובבים ברשת" ולא כל מי שעונה היא/וא מבינים כלל באפיה. מתכון של מחרום? אין דבר כזה, אני מכיר אותו אישית והוא כמו בכל עסק אחר לא נותן מתכונים ואני מכיר בדיוק את המתכון המקורי. בזה מבחינתי תם הדיון ה"מעמיק" בנושא.

תוכלי למצוא אותה בשער שכם בירושלים

בעיקר בימי שישי אך לא רק, לדעתי בערבית יש לה שם אחר ולא בסבוסה, היא דקה יחסית, קשה ושחומה ובאמת באמצע כל חתיכה יש משהו, אולי באמת שקד. מתכון אני לא מאמין שאמצא אבל את השם אני מבטיח לברר.

שמה בישראל, או לפחות בירושלים - "הריסה"

ולמיטב זכרוני מה שיש באמצע זה בוטן, ולא שקד...

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר