שאלה- מחפש מתכון להכנת לחמניות שטוחות עגולות ועליהם בצל ופרג?

פיני בבקשה מתכון של סמדר שאנחנו מאד אוהבים

מתכון: פלעצלך (לחמניות בצל) רכיבים: 500 גרם קמח 20 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים 1 כפית סוכר 2 כפיות מלח 3/4 1 כוס מים פושרים 3 כפות שמן 1 בצל בינוני שמן לטיגון מעט פרג טחון מעט מלח גס אופן הכנה: לנפות את הקמח לקערה. ליצור גומה במרכזו ולפורר לתוכה את השמרים. לפזר כפית סוכר ולשפוך מעל כוס מים פושרים. להשהות כמה דקות לתסיסה. להוסיף את שארית המים ולערבב בכף עץ תוך הוספת השמן ורק בסוף המלח. ללוש כמה דקות לבצק רך וגמיש. לכסות את הקערה בנילון נצמד או במגבת לחה ולהשהות לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה). בנתיים לקלף את הבצל ולפרוס לפרוסות עגולות. לטגן בשמן חם עד להזהבה. לצנן ללוש מעט את הבצק שתפח. לחלק אותו ל-10 יחידות שוות. על משטח מקומח ללוש מכל חלק כדור קטן ולרדד לעלה בקוטר כ-10 ס"מ. להניח על נייר אפיה בתבנית שטוחה, לכסות במגבת ולהשהות לתפיחה כחצי שעה. ליצור בצד הקמור של כף נקיה שקע באמצע כל לחמניה. לפזר בתוכה מעט בצל מטוגן. לרסס את הלחמניות במים ממרסס ידני ולבזוק מעט פרג ומלח גס על הבצל. לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200 מעלות צלסיוס, עם אדים, כ-25-20 דקות, או עד שישחים מעט. להוציא ולצנן על רשת. הערות: כמות: 10 לחמניות שטוחות מקור המתכון: סמדר פורום אוכל ואלה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

תודה על המתכון- שבוע טוב.

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה:
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר