סופגניות ולביבות

סופגניות ולביבות

זה הזמן להעלות מתכונים של סופגניות ולביבות של ניצי שלכם ושל עם ישראל. צרפו את השם של ניצי לכותרת. הוסיפו מילים לזכרה של הנדיבה.

מדפים קודמים סופגניות

מאת: pingwinit תאריך: 10/12/2003 שעה: 00:10 מתכון: סופגניות של פעם - ממש טובות justs :מאת 21:25 :שעה 19/11/2002 :תאריך סופגניות-רגילות-אבל-ממש-טובות (וטיפ חשוב בצידן) שמתי בזמנו את המתכון הזה פה לפני כשנה ועכשיו לא מצאתי אותו בשום מקום. כנראה נפל בין הכסאות ובין המיני-פורומים. זהו מתכון שנקרא פה בזמנו "סופגניות-על-בטוח", כי הוא נוסה פעמים רבות, לפחות פעם בשנה במשך עשרים ויותר שנה, ותמיד יצאו מוצלחות וקצרו תשואות. היתרון החשוב של המתכון הזה הוא שאפשר להכין את הבצק יום מראש ואפילו לשמור אותו במקרר כל ימות החג (נו, לפחות 3 ימים, לא נפריז), וכל פעם לעשות רק כמה, לא חייבים את כל הבוחטה באותו יום, אם אין לכם ארוע רב-סופגניות באותו יום. והטיפ החשוב, כדאי להקשיב: תעשו את הסיפתח, את הסופגניות הראשונות של החג, יום או יומיים לפני נר ראשון - תראו איזה התלהבות ומחיאות כפיים תקבלו. שהרי מנר ראשון ומעלה - כולם כבר כל כך מלאים בסופגניות, שבא להם להקיא מהן ולא מתרשמים מכלום. התגובות לאותו מתכון, לאותן סופגניות, לפני החג - לא דומות בכלל לתגובות לאותו דבר בסוף החג. תשמעו לי - גם זה נבדק רבות. ונעשו על זה מחקרים וסטטיסטיקות מקיפים ומקיפות. (-: מתכון: סופגניות של פעם - ממש טובות רכיבים: 1/2 ליטר חלב חם 4 ביצים 3/4 כוס סוכר 150 גרם חמאה או מרגרינה רכה 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות קוניאק 1/2 כף מלח קליפת לימון מגורדת 1 ק"ג קמח אופן הכנה: לערבב היטב את כל החומרים פרט לקמח (אפשר במיקסר). להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש לבצק חלק (הבצק דביק). לשמור במקרר מכוסה לפחות 4 שעות (אפשר כמה ימים). להוציא וללוש, לרדד עלה בעובי 1 ס"מ. לחתוך עיגולים בגודל כוס ולהתפיח על נייר אפיה. לטגן בשמן עמוק וחם, צד אחד עם מכסה וצד שני בלי. להוציא לנייר סופג, להזריק ריבה ולפזר אבקת סוכר. בהצלחה בתיאבון וחג שמח הערות: סופגניות ממש טובות בטעם של פעם כמות: כ-50 סופגניות

לביבות בטטה של ניצי מדפים קודמים

אז מה אכלנו בשבת? לביבות בטטה עם טוויסט קטן משלנו קבצים מצורפים מוגש לשולחן מנה אישית אילו הן לביבות הבטטה המפורסמות של אורנה ואלה. אצלנו הכין את הלביבות הפרגיון הצעיר וצילם דין. הטוויסט הוא באפית הבטטות. ברגע שנכנסה עוגה לתנור שמנו בתחתית התנור תבנית עם בטטות לאפיה. הן נאפו נהדר, שמרו על הטעם שלהן, ולא היה צריך לסנן אותן ממי הבישול. רק לקלף והשאר כרשום במתכון. הן גם נשמרות במקרר כמה ימים מבלי להתקלקל, כך שבכל פעם שמדליקים תנור, למה לא לשים כמה בטטות שתאפינה להן בנחת??? לביבות בטטה של אורנה ואלה: חומרים 1/4 1 ק"ג בטטות (ברוטו, לפני הקילוף) 1 כף רוטב סויה 1/2 כפית מלח 1 כפית סוכר (לא חובה, תלוי במתיקות הבטטות) 1 כוס קמח פלפל שחור שמן או חמאה לטיגון אופן ההכנה קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים. מאדים אותן בסיר מכוסה עם מעט מאוד מים כ- 40 דקות עד שהן רכות מאוד. מניחים את הבטטות במסננת במשך שעתיים לפחות, כדי שיתקררו ויגירו מקסימום נוזלים. מקררים את הבטטות במקרר כשעה נוספת. בחורף אפשר לא לקרר אותן במקרר. מועכים את הבטטות עם ממחה, מוסיפים את הסויה, המלח, ואם הבטטות לא ממש מתוקות, גם את הסוכר, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח, מערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מחממים שמן או חמאה במחבת טפלון על להבה בינונית-נמוכה. בעזרת כף נוטלים מהתערובת ומורידים למחבת. התערובת מאוד דביקה ולא ממש נוחה לעבודה, אפשר בהחלט לעבוד עם ידיים רטובות. משטחים מעט את הלביבות על המחבת. הלביבות לא צריכות לצאת ממש עגולות. מטגנים כ- 10 דקות, עד שהן משחימות. מגישים עם רוטב שמנת ועירית הלביבות יותר טעימות כשנותנים להן להתקרר במקרר ומחממים בתנור חם. רוטב שמנת ועירית החומרים: 1 גביע שמנת חמוצה 2-4 כפות עירית קצוצה 2-3 כפות מיונז ביתי (אם אין, אז קנוי) מלח ופלפל אופן ההכנה: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים. אם משתמשים במיונז קנוי, מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון ומעט חרדל. הערות שלי: את רוטב השמנת הכין הפולני. הוא נתבקש לתבל את עיסת הבטטות אבל התבלבל ותיבל את רוטב השמנת. הוא הוסיף לו את הסוכר והמלח של עיסת הבטטות. יצא נהדר למרבה התדהמה.

סופגניות של ניצי ובהמלצתה

בבקשה.
סופגניות בהמלצת ניצי
(79 KiB) עדיין לא הורד
סופגניות אפויות של נ
(56 KiB) עדיין לא הורד

לביבות (עיג'ה) תפוחי אדמה

בבקשה קציצות עיג'ה של פנינה קדם

טעיםםםם
קציצות עיג'ה של פנינ
(80 KiB) עדיין לא הורד
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר