אז מה אכלנו השבת?

אהבתי נראה טוב מאד


תודה מלי.

מתכון תורכי לזית אנאלי?! ניצי אולי די עם זה?

את והראש הכחול שלך ממש גועל נפש.

גמני אוהבת אותך אלי. התגעגעתי.

ניצי יש לך משפחה לתפארת מדינת ישראל

בורכת יקירתי באנשים טובים כמוך, שהם אנשי ביתך ומקורבייך, ומי יתן ותבורכי בבריאות טובה ותעמדי שוב ומהר על הרגליים.

תודה גילוש.

אחד המטבחים האהובים עלי

המטבח התורכי כל כך בסיסי, שמח וצבעוני. חוץ מזה שהמטבח עליו גדלתי, מושפע מאוד מהתורכי. למנת שכבות הכרוב והבשר יש מקבילה הונגרית מעניינת עם כרוב כבוש. שני הבצקים הממולאים בשר, נראים מפתים ביותר.

את יודעת אם, כשבאתי להכין תפריט לארוחה, וזה החלק שאני הכי אוהבת

בכל העסק הזה, עשיתי עבודת מחקר קטנה. ראיתי שבכל ארצות הבלקן ואכן עד רומניה והונגריה גם, בכל מקום שאליו הגיעה האימפריה העותומנית או היתה לה השפעה סביבתית, יש במטבח של אותה מדינה מנות שנקראות בשם זהה ומתכונם כמעט זהה לזה התורכי. עברתי על ספרים של בישול בולגרי, בישול ספניולי, רומני, הונגרי, בלקני כולל, ותורכי. מצאתי המון מתכונים זהים והכי יפה היה לראות שהשמות זהים לחלוטין. נראה לי שאילו יכולנו להתעסק רק בבישול היינו יכולים לפתוח שולחן ביחד כאחים עם כל עמי העולם. לא? מה הביאה היונה לנוח בתום המבול כסימן של שלום? ענף של זית. את הזית אוכלים ומכינים ממנו שמן. הרי יכלה להביא גם עלה של כריזמטימה, לא?

עוגת משמשים הפוכה הכינה הנסיכה

עוגת משמשים הפוכה מתוך הספר: עוגות בחושות של בני סיידא 50 ג' חמאה רכה 1 ק"ג משמשים מגולענים ½ כוס (100 ג') סוכר גרגירים ממקל וניל אחד לעוגה: 200 ג' חמאה רכה 1/3 כוס (85 ג') שמנת מתוקה (שמתי שמנת חמוצה ½ 1 כוסות (200 ג') סוכר 2 כפיות ת. וניל 5 ביצים 2 כוסות _280 ג') קמח תופח מנופה 10 משמשים חתוכים לקוביות קטנות לציפוי: 1 כפית קינמון ½ כוס (100 ג') סוכר חום בהיר דמררה תבנית 26 מרקופדת בנייר אפיה מחממים תנור לחום 180 מעלות. מורחים ומשמנים את נייר האפיה בחמאה. מסדרים על התחתים את המשמשים כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים על המשמשמים את הסוכר וגרגירי הוניל. להכנת העוגה: שמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את קוביות המשמשים ומערבבים ידנית. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית ומפזרים למעלה את הקינמון והסוכר. אופים 55 – 60 דקות. עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת. הופכים ומסירים את נייר האפיה. הערות שלי: הסוכר והקינמון יוצקים מן קרום קשה שסוגר על העוגה ולא מאפשר אפיה של הבצק שבמרכז. הוצאתי את העוגה לבדיקה והתברר שמרכזה עדיין רוטט מאוד. שברתי את הקרום כדי לאפשר לבצק שמתחת להיאפות בזמנו. יש לתת על זה את הדעת. העוגה יצאה טעימה מאוד. הפולני אמר שהיא מצוינת. בתחום היופי אולי מעט לוקה בחסר. אצלי אהבו אותה.

נראה מעולה - אני כ"כ אוהבת כזו...

עוד לא קניתי משמים השנה אולי משום שיש לי שימורי משמש וכמות ריבה עצומה משנה שעברה.. אבל זותי עשתה לי עכשיו פיתוי רציני דונה

ארטישוקים תורכיים ממולאים בפול

ארטישוקים עם פול 7-8 תחתיות ארטישוקים 450 ג' פול (קפוא או טרי) 1 בצל קצוץ ½ זר בצל ירוק קצוץ 2 כפות נענע יבשה או ½ זר נענע טריה קצוצה מיץ משני לימונים 1/3 כוס שמן זית 1 זר שמיר קצוץ 1 כפית סוכר מלח 1 כוס מים חמים לחמם השמן בסיר רחב. להוסיף את הבצלים (ירוק ולבן) קצוצים. לאדות עד שמתרככים. להוסיף את הפול ומחצית מהשמיר. לערבב 3-4 דקות. להוסיף את מיץ הלימון, סוכר, ומים חמים.להוסיף את הארטישוקים כשצד הגבעול כלפי מעלה. להניח יריעת נייר כסף על הסיר ועליה את המכסה. לבשל במשך 25-30 דקות או עד שהפול רך. כשמכבים את האש להוסיף מלח לסיר. להניח לארטישוקים להצטנן בסיר. כשהארטישוקים קרים, להניח על צלחת, למלא בעזרת כף את הפול לתוך שקערורית הארטישוק. לפזר בשארית השמיר ולהגיש. http://almostturkish.blogspot.com/2007/06/artichokes-stuffed-with-fresh-fava.html

צילום משגעעעעע

◄ פול אנ'לא אוהבת ◄ הטורקים יכולים ללכת ל.... אבל התמונה מהממת !!!! דונה

מתכון תורכי לזית אנאלי?! ניצי אולי די עם זה?

את והראש הכחול שלך ממש גועל נפש.

חחחחחחחח

אז מה אכלנו השבת?

בזמן האחרון יש לי רומן עם האוכל התורכי. אולי לא נורא פוליטיקלי קורקט, אבל זה מה שיש. אין לי חיבה לתורכיה עצמה. הייתי שם פעם אחת כשהילדים היו קטנים ולא אהבתי ולא התלהבתי משום דבר. כן זה היה מלון מפואר של הכל כלול ובכל זאת, לא התחברתי. לא ליחס של השוטרים בשדה התעופה, ולא לכל הקונספט. כבר בתחילה לא ממש רציתי לנסוע. איכשהו לא התחברתי (עוד מרחוק) למדינה הזו. אולי בגלל שהסרט "אקספרס של חצות" שראיתי בנעורי עשה עלי רושם אדיר ומזעזע בזמנו וכבר אז נשבעתי לא להגיע לשם. לא יודעת למה, אבל חברתי איריס שטיפלה בי מרחוק כששכבתי חולה במלון עם חום גבוה, אמרה לי שעוד לפני שנסענו אמרתי לה: את תראי שאני אהיה חולה שם כל הזמן. אז צדקתי רק בקצת, הייתי חולה במחצית מהזמן. מזל שלא נזקקנו לרופא המלון שאפילו אקמול לא היה מוסמך לתת על דעת עצמו. בקיצור, חיבה גדולה לא היתה לי למדינה הזו וכבר כשחזרנו הבטחתי לעצמי שלא אחזור לשם נקודה. עמדתי בדיבורי. לאחרונה נתקלתי בבלוג של אוכל תורכי ודרכו בעוד בלוגים של אוכל תורכי ולבסוף בספר המקסים של ערד ניר שכתב על תורכיה ואיסטנבול בעיקר, על מסורת הבישול התורכי שנחשב לחמישי באיכותו בעולם (איטליה/צרפת, סין ויפן ואז תורכיה). לצערו הרב של ערד ניר, הספר יצא ממש לפני המשבר הפוליטי עם תורכיה. אני התאהבתי בספר החמוד הזה בחנות. כבר ממבט ראשון נראה לי שיש לי מה להכין ממנו. את רשימת המסעדות המומלצות לא זיכיתי במבט, אין לי שום כוונות לנסוע לשם... אז כבר איזה זמן שאני רוצה לערוך כאן ארוחה בסגנון תורכי. משהו חדש ובטוח טעים שמתאים לקיץ שכבר מזמן אצלנו. אירגנתי תפריט ומתכונים בניתי רשימת מצרכים לקניה שאפילו הגיעה הביתה בחסות אנשי הרכש שלנו (להלן הפולני ודין) ואז נפלתי למשכב. שום דבר חדש. רק עוד הוכחה שאסור, אבל ממש אסור לי להתאמץ ולהתעייף בימים אילו. כל כך היה לי חבל על הארוחה שתלך לטימיון. ממש הצטערתי. מצד שני לא היה שום מצב שאצליח לעמוד על הרגליים ולהרים אותה. ואז באו לעזרתי המלאכים שלי. שלושת הילדים (המלאך הרביעי סגר שבת בבסיס לצערי הרב) מיד הציעו את עזרתם להרים את הארוחה והפולני הצטרף להתפעתי הענקית ואמר: תגידי לי מה לעשות ואני אכין. אז שוב מצאתי את עצמי בכורסה כשבמטבח עובד אחד הילדים או הפולני. בסוף, על המרפסת עם רוח חזקה וקרירה שנשבה, היתה ארוחה מחיית נפשות. אני רוצה להודות בזאת למשפחה שלי שהיא אוצר האהבה הפרטי שלי נקודה. תודה על היותכם, על אהבתכם ועל מי שאתם.

תודה

אני קוראת סמויה המון שנים וחייבת לציין שאני מחכה כל יום ראשון לשרשור האוכל שלך משבת. תודה על השיתוף זה מרתק.

ניצי למרות שבכל נראה מדהים כמו תמיד,היום טורקי זה אאוט

גמני אוהבת אותך אלי. התגעגעתי.


עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר