אז מה אכלנו השבת? עוף בדבש ושומשום

המתכון במקור: 3 יחידות חזה עוף חתוכות לקוביות או פיסות 1 כף רוטב סויה בהיר 1 כף יין לבן ½ כף שמן שומשום 1 כפית סוכר 2 כפות קמח כף קורנפלור או קמח אורז מלח ופלפל לפי הטעם 3 כפות רוטב צ'ילי תאילנדי 2 כפות קטשופ 1-2 כפות דבש (תלוי כמה מתוק אוהבים) 1 כף רוטב צדפות 2 כפות רוטב סויה בהיר ¼ כוס מים להשרות את העוף ברוטב סויה, יין, סוכר, מלח ופלפל לפחות במשך שעה. ממש לפני הטיגון לערבב את שני סוגי הקמחים ולהוסיף לעוף. לערבב. לחמם את השמן לטיגון. לטגן את העוף עד הזהבה, להוציא ולהספיג את עודפי השמן. לזרוק את כל השמן שנותר בווק. לערבב ביחד את כל מצרכי הרוטב ולמזוג לתוך הווק. להביא לרתיחה, ולבשל עד שמסמיך מעט. להוסיף את נתחי עוף לרוטב, ולערבב עד שכל הנתחים יהיו מכוסים ברוטב. לפזר את השומשום על העוף. להגיש עם אורז לבן. ועכשיו לגרסה שלי: השתמשתי בשישה כרעי עוף מחולקים. במתכון המקורי היא כותבת שניתן להכין עם חזה עוף, עם כנפיים, וגם עם צלעות חזיר. תיבלתי והשריתי את הכרעיים כמו שכתוב, רק בלי שום קמח. שמתי את הכרעיים על תבנית אפיה ואפיתי אותם כשעה וחצי בחום של 180 עד שהפכו זהובים. בשלב הזה העוף טעים מאוד וניחוחו משגע את כל הבית. אפשר לעצור כאן ולאכול ואפשר גם להמשיך. הכנתי את הרוטב בווק. הבאתי לרתיחה והוספתי כפית גדושה של קורנפלור, אותה עירבבתי בכמה כפות של מים. הוספתי את הכרעיים המוכנות לרוטב, בישלתי עוד כרבע שעה ביחד עם הרוטב עד שהכרעיים הפכו מצופות ברוטב. הגשתי על אורז לבן. מאחר ואני השתמשתי בשש יחידות של כרעיים, כל הכמויות במתכון הוכפלו בשניים. לפני ההגשה פיזרתי על העוף זרעוני שומשום קלויים מעט על מחבת חמה. מומלץ בחום! http://www.mykitchensnippets.com/2008/10/honey-sesame-chicken.html
2.jpg
3.jpg

עוגת תותים הכי מהירה שיש

ראיתי בטיב טעם טורט עגולה גבוהה. מיד עלה בי הרעיון להקל על ההכנות לשבת. חציתי את הטורט לרוחב. חצי אחד נעטף בניילון נצמד ועבר למקפיא. החצי השני הורטב בכוס שלמה של מיץ תפוזים סחוט טרי (תודה לנסיכה שסחטה עבורי שתי כוסות, כי את הראשונה שתיתי מרוב שהיה טעים...). קרטונית קצפת הוקצפה עם שלוש שקיות סוכר וניל לקצפת יציבה. הקצפת נמרחה על הטורט. תותים נחתכו וסודרו על העוגה. בשלב הזה אפשר למרוח נפאז' על התותים, או ריבת משמש מחוממת מעט ומסוננת או למזוג ג'לי תות אדום. מה שיש בבית. מה שאתם מעדיפים. חייבים למרוח משהו על התותים כדי למנוע התפתחות עובש. אילו ידעתי שהעוגה תיאכל מידית לא הייתי מורחת דבר. אבל אין נביא בעירו, ואני בכלל חשבתי שאצלי לא אוהבים עוגות קרם. מרגע זה לא צולם כלום כי העוגה נחטפה. הבוקר הוצאתי את החצי השני והנסיכה הכינה בדיוק את אותה עוגה. כי מזו של אתמול לא נותר פירור. טורט גדול וגבוה עולה בטיב טעם 30 ש"ח. אצל הברמן בעפולה טורט טעים גדול וגבוה עולה 20 ש"ח. בהחלט שווה כשרוצים משהו מהר, שיהיה יפה טעים וייצוגי.

אז מה אכלנו השבת? עוף בדבש ושומשום

המתכון במקור: 3 יחידות חזה עוף חתוכות לקוביות או פיסות 1 כף רוטב סויה בהיר 1 כף יין לבן ½ כף שמן שומשום 1 כפית סוכר 2 כפות קמח כף קורנפלור או קמח אורז מלח ופלפל לפי הטעם 3 כפות רוטב צ'ילי תאילנדי 2 כפות קטשופ 1-2 כפות דבש (תלוי כמה מתוק אוהבים) 1 כף רוטב צדפות 2 כפות רוטב סויה בהיר ¼ כוס מים להשרות את העוף ברוטב סויה, יין, סוכר, מלח ופלפל לפחות במשך שעה. ממש לפני הטיגון לערבב את שני סוגי הקמחים ולהוסיף לעוף. לערבב. לחמם את השמן לטיגון. לטגן את העוף עד הזהבה, להוציא ולהספיג את עודפי השמן. לזרוק את כל השמן שנותר בווק. לערבב ביחד את כל מצרכי הרוטב ולמזוג לתוך הווק. להביא לרתיחה, ולבשל עד שמסמיך מעט. להוסיף את נתחי עוף לרוטב, ולערבב עד שכל הנתחים יהיו מכוסים ברוטב. לפזר את השומשום על העוף. להגיש עם אורז לבן. ועכשיו לגרסה שלי: השתמשתי בשישה כרעי עוף מחולקים. במתכון המקורי היא כותבת שניתן להכין עם חזה עוף, עם כנפיים, וגם עם צלעות חזיר. תיבלתי והשריתי את הכרעיים כמו שכתוב, רק בלי שום קמח. שמתי את הכרעיים על תבנית אפיה ואפיתי אותם כשעה וחצי בחום של 180 עד שהפכו זהובים. בשלב הזה העוף טעים מאוד וניחוחו משגע את כל הבית. אפשר לעצור כאן ולאכול ואפשר גם להמשיך. הכנתי את הרוטב בווק. הבאתי לרתיחה והוספתי כפית גדושה של קורנפלור, אותה עירבבתי בכמה כפות של מים. הוספתי את הכרעיים המוכנות לרוטב, בישלתי עוד כרבע שעה ביחד עם הרוטב עד שהכרעיים הפכו מצופות ברוטב. הגשתי על אורז לבן. מאחר ואני השתמשתי בשש יחידות של כרעיים, כל הכמויות במתכון הוכפלו בשניים. לפני ההגשה פיזרתי על העוף זרעוני שומשום קלויים מעט על מחבת חמה. מומלץ בחום! http://www.mykitchensnippets.com/2008/10/honey-sesame-chicken.html

היי ניצי

מה שלומך?.? תגידי, רוטב צדפות זה כשר? אם לא, יש לך משהו תחליפי שאת ממליצה עליו?

תמיד כיף לי לראות אותך כאן איתנו. ויש לי גם שאלה אליך, אבל קודם תשובה

למיטב ידיעתי יש שני סוגים של רוטב צדפות. האחד מכיל באמת תמצית של צדפות והשני מרכיביו על טהרת הצומח. נראה לי שהשני כשר אבל איני בטוחה. יכולה לבדוק עבורך בהזדמנות הראשונה שאתקל בו. הקטע של רוטב הצדפות הוא הטעם העושן שלו. נראה לי שאם תיקח רוטב סויה, תבשל אותו עם קצת סוכר חום עד צמצום והסמכה, תוסיף לו כמה טיפות של תמצית עישון היקורי, קיבלתי משהו שיהיה תחליף מספק. אם תשתמש בתמצית סויה כהה שהיא סויה סמיכה הרבה יותר וכבר מכילה מתקתקות של סוכר, תוכל אפילו להשמיט את הסוכר והבישול. ועכשיו לשאלה אליך. בטיולינו האחרון בהרי אפרים הגענו עד קיבוץ גלעד והמשכנו פנימה לתוך השטח. היו שם משטחים מרהיבים של כלניות וכל מיני פרחים על רקע הירוק - מדהים. מה שהיה מענין הוא שטח גדול מלא בערמות קטנות של אבנים. כמו רוג'ומים קטנים כאלו. האם אתה יודע מה הם? אני מצרפת תמונה.

וגם זה

פעם אמרת לי את שמו של הפרח הכתום. אבל שכחתי. אשמח להיזכר.

ואחרון ודי

אז מה אכלנו השבת? עוף בדבש ושומשום

המתכון במקור: 3 יחידות חזה עוף חתוכות לקוביות או פיסות 1 כף רוטב סויה בהיר 1 כף יין לבן ½ כף שמן שומשום 1 כפית סוכר 2 כפות קמח כף קורנפלור או קמח אורז מלח ופלפל לפי הטעם 3 כפות רוטב צ'ילי תאילנדי 2 כפות קטשופ 1-2 כפות דבש (תלוי כמה מתוק אוהבים) 1 כף רוטב צדפות 2 כפות רוטב סויה בהיר ¼ כוס מים להשרות את העוף ברוטב סויה, יין, סוכר, מלח ופלפל לפחות במשך שעה. ממש לפני הטיגון לערבב את שני סוגי הקמחים ולהוסיף לעוף. לערבב. לחמם את השמן לטיגון. לטגן את העוף עד הזהבה, להוציא ולהספיג את עודפי השמן. לזרוק את כל השמן שנותר בווק. לערבב ביחד את כל מצרכי הרוטב ולמזוג לתוך הווק. להביא לרתיחה, ולבשל עד שמסמיך מעט. להוסיף את נתחי עוף לרוטב, ולערבב עד שכל הנתחים יהיו מכוסים ברוטב. לפזר את השומשום על העוף. להגיש עם אורז לבן. ועכשיו לגרסה שלי: השתמשתי בשישה כרעי עוף מחולקים. במתכון המקורי היא כותבת שניתן להכין עם חזה עוף, עם כנפיים, וגם עם צלעות חזיר. תיבלתי והשריתי את הכרעיים כמו שכתוב, רק בלי שום קמח. שמתי את הכרעיים על תבנית אפיה ואפיתי אותם כשעה וחצי בחום של 180 עד שהפכו זהובים. בשלב הזה העוף טעים מאוד וניחוחו משגע את כל הבית. אפשר לעצור כאן ולאכול ואפשר גם להמשיך. הכנתי את הרוטב בווק. הבאתי לרתיחה והוספתי כפית גדושה של קורנפלור, אותה עירבבתי בכמה כפות של מים. הוספתי את הכרעיים המוכנות לרוטב, בישלתי עוד כרבע שעה ביחד עם הרוטב עד שהכרעיים הפכו מצופות ברוטב. הגשתי על אורז לבן. מאחר ואני השתמשתי בשש יחידות של כרעיים, כל הכמויות במתכון הוכפלו בשניים. לפני ההגשה פיזרתי על העוף זרעוני שומשום קלויים מעט על מחבת חמה. מומלץ בחום! http://www.mykitchensnippets.com/2008/10/honey-sesame-chicken.html

נראה משגע... ינוסה בהחלט! ממש שמחתי לראות שהמרת את הטיגון והקמח באפיה, זה נתן לי רעיון נפלא!

לא אוהבת לטגן. הפעם האחת שעשיתי זאת לא הצדיקה את המאמץ

ובטח שלא את הלכלוך והבלגן מסביב. מאוד מומלץ. אפילו להכפיל את הרוטב, ולהוסיף לזה נודלס. אצלי מאוד אהבו. חוץ מזה כיף לראות אותך איתנו.

תמיד כיף לי לראות אותך כאן איתנו. ויש לי גם שאלה אליך, אבל קודם תשובה

למיטב ידיעתי יש שני סוגים של רוטב צדפות. האחד מכיל באמת תמצית של צדפות והשני מרכיביו על טהרת הצומח. נראה לי שהשני כשר אבל איני בטוחה. יכולה לבדוק עבורך בהזדמנות הראשונה שאתקל בו. הקטע של רוטב הצדפות הוא הטעם העושן שלו. נראה לי שאם תיקח רוטב סויה, תבשל אותו עם קצת סוכר חום עד צמצום והסמכה, תוסיף לו כמה טיפות של תמצית עישון היקורי, קיבלתי משהו שיהיה תחליף מספק. אם תשתמש בתמצית סויה כהה שהיא סויה סמיכה הרבה יותר וכבר מכילה מתקתקות של סוכר, תוכל אפילו להשמיט את הסוכר והבישול. ועכשיו לשאלה אליך. בטיולינו האחרון בהרי אפרים הגענו עד קיבוץ גלעד והמשכנו פנימה לתוך השטח. היו שם משטחים מרהיבים של כלניות וכל מיני פרחים על רקע הירוק - מדהים. מה שהיה מענין הוא שטח גדול מלא בערמות קטנות של אבנים. כמו רוג'ומים קטנים כאלו. האם אתה יודע מה הם? אני מצרפת תמונה.

לרוטב צדפות אין טעם מעושן

זה רוטב סמיך על בסיס קרמל שלעיתים נדירות יש בו גם תמצית צדפות.(הרוב זה בלוף), רוטב צדפות אמיתי עולה לא מעט כמו רוטב דגים/שדימפס אסיאתי טוב. ההסמכה נעשית בעזרת קורנפלור או מסמיכים על בסיס ג'ל תעשיתי. היקורי זאת אבקה, קליפץ עץ טחונה, לא נוזל והיא בד"כ מעורבבת עם חומר נוסף כמו מלח. סויה וסוכר זה...בערך הבסיס לרוטב טריאקי, לא תחליף לרוטב צדפות. כשר? לא. אם כן זה בטח לא רוטב צדפות.

לא אוהבת לטגן. הפעם האחת שעשיתי זאת לא הצדיקה את המאמץ

ובטח שלא את הלכלוך והבלגן מסביב. מאוד מומלץ. אפילו להכפיל את הרוטב, ולהוסיף לזה נודלס. אצלי מאוד אהבו. חוץ מזה כיף לראות אותך איתנו.

יקירתי,אני תמיד כאן אם כי תמיד ברקע... לא מוותרת על ארוחות השבת שלך...

תמיד כיף לי לראות אותך כאן איתנו. ויש לי גם שאלה אליך, אבל קודם תשובה

למיטב ידיעתי יש שני סוגים של רוטב צדפות. האחד מכיל באמת תמצית של צדפות והשני מרכיביו על טהרת הצומח. נראה לי שהשני כשר אבל איני בטוחה. יכולה לבדוק עבורך בהזדמנות הראשונה שאתקל בו. הקטע של רוטב הצדפות הוא הטעם העושן שלו. נראה לי שאם תיקח רוטב סויה, תבשל אותו עם קצת סוכר חום עד צמצום והסמכה, תוסיף לו כמה טיפות של תמצית עישון היקורי, קיבלתי משהו שיהיה תחליף מספק. אם תשתמש בתמצית סויה כהה שהיא סויה סמיכה הרבה יותר וכבר מכילה מתקתקות של סוכר, תוכל אפילו להשמיט את הסוכר והבישול. ועכשיו לשאלה אליך. בטיולינו האחרון בהרי אפרים הגענו עד קיבוץ גלעד והמשכנו פנימה לתוך השטח. היו שם משטחים מרהיבים של כלניות וכל מיני פרחים על רקע הירוק - מדהים. מה שהיה מענין הוא שטח גדול מלא בערמות קטנות של אבנים. כמו רוג'ומים קטנים כאלו. האם אתה יודע מה הם? אני מצרפת תמונה.

אני לא יודע אבל אשאל אצל השכנים

ולגבי הרוטב אם יהיה לך מידע חדש בנושא תעדכני בבקשה

וגם זה

פעם אמרת לי את שמו של הפרח הכתום. אבל שכחתי. אשמח להיזכר.

עיריוני זהוב

מה גורם לנו לפתח פורום ולהכין אלבום כל כך יפה, ואחר כך לעזוב? הפורום והאלבום מולטים כאבן שאין לה הופכין...

אני לא יודע אבל אשאל אצל השכנים

ולגבי הרוטב אם יהיה לך מידע חדש בנושא תעדכני בבקשה

השכנים טוענים שזה מעשה ידי אדם

ידי חיילים שבנו מחסות בשטחי אימון
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר