פינגי, דחוףףףף! רוצה מתכון. תודה. זה היה כל כך טעים. בעבע של פינגי

בליל ירושלמי קררררררר, ישבנו עם מעילים ושמיכות ושאלים על הכתפים על המרפסת, עם כוס תה חם רותח ונענע ולואיזה מהגינה, לתוך הלילה. היינו אחרי סיור מאפיות וקפיצה לאוכל היהודי בדייטש שבמאה שערים, לספיגת האווירה של האוכל של אמא וסבתא שכבר אינן. סיור שהבטחנו לחברים כבר לפני שנה וחיכינו המון זמן עד שדלילה וצביקה יגיעו מארה"ב לביקור כל כך קצר. יותר מידי קצר. פינגי שבמקרה התקשרה, שמעה שאנחנו בעיר הקודש והודיעה ששום דייטש ושום נעלים, לא עוזבים את ירושלים בלי לשבת אצלה במרפסת. אז על דייטש לא ויתרנו אבל הילדים לחצו שרוצים לפינגי ובלי חיבוק ממנה לא נוסעים הביתה ומי שהכריע את הכף היה הפולני בקטע נדיר ביותר מצידו שאמר, נוסעים לפינגי. שתבינו, הפולני הזה הוא כל כך ביישן וסגור שנדיר שירגיש בבית במקום אחר. זה פשוט קטע שלא ראיתי איתו מעולם. ואנחנו, יש עלינו כבר הרבה שנים ביחד. פינגי עם הלב הרחב והנתינה האינסופית הצליחה במקום שבו לא הצליח אף לא אדם אחר מלבדה. נסענו אליה. היא קיבלה את פנינו בשמחה רבה עם חיבוקים והמון אהבה. הילדים מיד התרפקו עליה. כמו להגיע הביתה. לדודה. תשמעו, אמרה, בזמן שטיילתם הכנתי עוגת שוקולד וגם בעבע, שבו במרפסת, אנדי, החתול המטורף ישגיח עליכם מלמעלה, הבלגי כבר ישן, אבל אנחנו נשב לנו במרפסת וננשום את אוויר הפסגות הצונן. כך בדיוק עשינו. תוך שניות יצאו מהמטבח בעבע הכי טעימים בעולם. אי אפשר היה להפסיק לאכול אותם. ועוגת שוקולד נימוחה. עם כוסות של תה מעוצבות והמון אהבה מבית היוצר של פינגי. לא רצינו לעזוב. חצות כבר עבר מזמן. מחוג השעות התקדם. בסוף, ביודענו שיש עוד דרך לעשות, הצלחתי אחרי תחנונים והפצרות רבות לשכנע את הפולני לצאת לדרך. לא לפני שפינגי אמרה שנשב רגע בסלון, לפני שנצא, עד שהיא מכינה קפה קטן לדרך, כי בלי קפה הפולני לא יכול לנהוג את כל הדרך הזו, ומיד כולנו התיישבנו בשמחה, כאילו רק הגענו. כי קשה לעזוב מקום כזה מלא חום, אהבה ולב פתוח. אבל בסוף, גם הקפה נגמר ותמו החיבוקים ויצאנו לדרך. בכביש 443 ליד המחסום אנחנו תמיד מכבדים את החיילים בממתקים ומאפים וכל מה שיש באוטו (תמיד יש...). הפעם עצרנו לידם ושאלתי אם הם רוצים קצת מאפים נפלאים. לא הבנתי מה הצחוק שעלה באוטו מאחורי. התברר שעד המחסום החברה מאחור גמרו את כל המאפים הנהדרים... לא נורא. החיילים קיבלו סופגניות ממאפית נחמה שלא מזמן יצאו מהשמן, ובייגלס שמנמנים להעביר איתם את הלילה הקר. ואנחנו, אנחנו דיברנו בשבחו של הבעבע. הבטחתי לדלילה את המתכון. רוצה להכין גם. היה כל כך טעים. ונעים. אולי אוכל לשמר את האווירה. עד הפעם הבאה. תודה פינגי על הכל. מתים עליך כאן. כ-ו-ל-נ-ו.

חוויאג' לאפיה

תחילה וידוי - המעמולים וכל עוגיות ממולאות תמרים הם בדרך כלל לא נמצאות אצלי בראש הרשימה, אבל אני זוכרת שבפורום אורט נתנה מישהי פעם מתכון לעוגיות כאלה וטענה שהוספת כף חוואיג' לאפיה (ואל תשאלו אותי מה זה) משפר מאד את העוגיות. אז חיפשתי ומצאתי את הכתובת לעוגיות של החמות של ענת ודורון והריהו לפניכם למעוניינים ומתמחים http://demo.ort.org.il/ortforums/scripts/forum_msg_show.asp?pc=393235558&msgID=809452867 אני לא יודעת איך מביאים את זה שיהיה כקישור ישיר.

בעבע בתמר

1 קג' קמח תופח 1/2 1 מרגרינה 1 שמנת חמוצה 1 ביצה 2 כפות שמן 1 כף סוכר מים לפי הצורך מילוי 1 חב' תמרים ללא חרצנים ללוש עם שמן עד שיתרכך לציפוי ביצה טרופה שומשום ללוש במיקסר את כל החומרים של הבצק לבצק רך ולא יבש. את המרגרינה לחמם מעט במיקרו ואפשר להגדיל את כפות הסוכר והשמן מעט. את חומרי המילוי לחמם במחבת עם מעט שמן, להוציא את כל החלקים המיותרים בתמרים (נשארים לפעמים חלקים של הגביע ולעתים גם חרצנים) ולעבד את התמרים עם השמן לעיסה מבריקה. להזהר לא להשרף בידיים, אני עושה זאת בעזרת המיקסר עם הגיטרה. אני בשלב הזה מחלקת לכדורים ופוחסת אותם כדי להקל את המילוי. לחלק את הבצק לכדורים ולרדד כל כדור לעובי של בערך 1/2 ס"מ. לשים במרכז "מטבע" של תמר, ולכסות עם יתרת הבצק ולהדק את הבעבע שנוצר. לסדר אותם בתבנית עם נייר אפייה, לנקב כל בעבע עם מזלג מספר ניקובים, למרוח ביצה טרופה ולפזר מעט שומשום. לאפות בחום 170 מעלות בערך 20 דקות.

תודה פינגי

בעבע בתאמר של קיצי - הבעבע של לידיה


אני מעדיפה את שלך. אכלתי מהן, אהבתי אותן, הולכת על זה ולא

ארים ידיים עד שיצא לי טוב.

מקילו קמח יוצאות בערך 50 עוגיות -

אבל אז צריך שתי חבילות של תמרים. אני מחלקת לחצי, מכינה כמות עם חבילה של תמרים ואחרי יומיים, כשמגיעים אורחים שאני אוהבת בערב, מכינה את החלק השני....כדי שיהיה טרי וטעים...

now you tell me...

לא נורא. לפחות מחצית המרגרינה לא תמות לבד בשקט בקור במקרר... מיד נקנה לה חבילה חדשה לבצק חדש. ושתי חבילות תמרים. טוב שלא ראית איך יצאו הבעבע שלי. יש דברים שיפה להם מנעת הפרט...

עוגת שוקולד כושית ליום הולדת של סיליה ורביבה

ההערות שלי להכנת המתכון מופיעות בגוף המתכון. מתכון: עוגת שוקולד כושי - סיליה ורביבה רכיבים: 45 מ"ל מים = רבע כוס 45 מ"ל יין אדום מתוק או ברנדי = השתמשתי ברבע כוס ברנדי 150 גר' סוכר = 3/4 כוס 40 גר' אבקת קקאו = 1/2 2 כפות גדושות 200 גר' חמאה רכה = דקה במיקרו 4 חלמונים 200 גר' קמח תופח = כוס + כף גדושה 160 גר' חלבונים (5 חלבונים מביצים מס' 4 ) השתמשתי = 4 החלבונים שנותרו 150 גר' וסכר = 3/4 כוס לציפוי 300 מ"ל שמנת מתוקה = השתמשתי: 1/2 קרטונית 38% 300 גר' שוקולד מריר = השתמשתי 100 גר' שוקולד מריר 50 גר' חמאה = השתמשתי 25 גר' חמאה תבנית אפיה : 30x25 = השתמשתי שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות אופן הכנה: משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה שמים בסיר את המים ה, הקוניאק, הסוכר = 3/4 כוס ראשונה, ואבקת הקקאו. מחממים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מורידים מהאש. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין. מוסיפים גם את החלמונים והקמח, ומערבבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מקציפים את החלבנים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר , 3/4 כוס הסוכר השניה, מתקבל קצף יציב מאוד. מקפלים את הקצף לבצק ויוצקים לתבנית האפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס, עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. הציפוי מרתחים את השמנת ויוצקים אותה בהדרגה על השוקולד תוך כדי בחישה. ממשיכים לבחוש עד שמתקבלת תערוב אחידה. לאחר שטמפרטורת התערובת יורדת אל מתחת ל-40 מעלות צלזיום מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. לאחר שהעוגה התקרר מוציאים אותה מהתבנית, מניחים על רשת ויוצקים עליה את הציפוי. אם הציפוי התקרר והתקשה אפשר לחמם אותו בזהירות במיקרוגל כדי שיתרכך. הערות: הכמויות במ"ל תורגמו לכמות רגילה לפי כוס וכך גם אבקת הסוכר והקמח. מקור המתכון: סיליה ורביבה הספר החדש עמוד 117 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

רציתי להחמיא ולהודות

למביאת המתכון על המתכון המדויק והמוצלח של עוגה נהדרת! אני לא זוכר עוגה שהתחסלה אצלנו כל כך מהר תודה!!!

שאלה דחופה לפאי תותים הראשון שלי

כמה זה 150 גרם שמנת מתוקה במ"ל?
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר