ניחוח של חורף

עוגת תפוזים של יעל מוינה - עוגת התפוזים הטובה ביותר שטעמתי. לרוץ להכין

העוגה הזו גרמה כאן לבעיה קשה. החייל התאהב בה וניכס את בתבנית לעצמו, כשהוא מודיע לכולם שאת התבנית השניה הוא יקח עימו לבסיס. שתבינו, יש גם עוגת שייש של אמא שלי, שבד"כ כולם קופצים עליה. לא הפעם... עוגת התפוזים של יעל מוינה לקחה ביג טיים. כל השאר שהתבוננו בעוגה כמו משה בארץ כנען, רצו גם. לא רק להריח. רוצים גם לטעום. החייל התרצה, ושיתף בכמה פרוסות. מה אגיד לכם, עוגה פשוט מדהימה. עסיסית וטעימה, נותנת טעם של פרדס צעיר. נראה שאת המתכון הזה אני אאמץ לחורף זה ובכלל. את המתכון מצאתי במחברת המקוונת שלי, שלאחרונה החלטתי להכין משם מתכונים נבחרים, כדי להעבירם סופית למחברת של כל מה שכבר בוצע. שם היא נקראת בפשטות, עוגת מיץ. עוגה שווה ביותר. עוגת מיץ רכיבים: 4 ביצים כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח+ כפית וחצי א. אפיה 3/4 כוס שמן שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים אופן הכנה: לערבב הכל במערבל, לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. העוקץ של העוגה: כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים, לקרר. הערות: עוגה משגעת, עסיסית ופשוטה מקור המתכון: יעל מוינה

היי ניצי. נראה לי שיש פה בעיה בכמויות...

העוגה בתנור כבר שעה עגולה אבל מבפנים היא נוזלית נורא.

חצי שעה נוספת שיפרה ותיקנה את המצב

מממ טעים!!!!!

אלי איך התגעגעתי. כמה שאני שמחה לראות אותך כאן איתנו.

שמחה שהעוגה החליטה להצליח בכל זאת. אצלנו רבו על מה שהחייל הסכים להותיר אחריו. זה לקח רק כמה דקות וגם זה נעלם... כנראה שנשו ונכין את אותה עוגה בדיוק ברגע שיגמרו את עוגת השייש של אמא שלי. נשיקות ל-א. ממני.

ניצי יקירתי - אני יום יום כאן! רק שלפעמים "יושבת בשקט". מתה על הפורום הזה - מכורה!


תודה סיגל. שמחתי לשמוע.

את מצטרפת איתנו למפגש הבא? נשמח להתראות.

ניחוח של חורף

גשם בחלוני. תענוג לפקוח עיניים ולראות את הטיפות. השארתי חלונות פתוחים לשמוע את קולו של הגשם. גם במטבח ניחוחות של חורף. פויקה ענק על הגז מבשל לנו טשולנט של חורף, ולידו מחבת מלאה ערמונים שנקלים ומפיצים, איך לא, ניחוח מושלם של חורף. חיכיתי לזה המון חודשים. עכשיו אני מתענגת על כל שניה ושניה. שלא יגמר לעולם.

אפשר בבקשה לדעת איך בדיוק ....

עושים את הערמונים במחבת? מוסיפים תבלין כלשהוא ? או כמו שעושים בתנור : זורים רק קצת מלח וזהו?? {כמובן חותכים אותם קודם} תודה דייזי

רק קולים, לא מוסיפים כלום.

את הערמונים חורצים בעזרת שפיץ הסכין בצורת X

שמים במחבת מיוחדת או בתנור וקולים עד שהקליפה מתפצפצת והערמונים מבצבצים מתוכה. קולפים בעודם חמים ואוכלים. בלי שום תוספת. חמים, ישר מהתנור. אפשר גם לשים על גחלים אחרונים כשמסיימים לעשות על האש. כשכבר אין להבות אלא רק גחלים רוחשות וחום לא הכי גבוה. תענוג. לא לשכוח לחרוץ את הערמונים אחרת יתפוצצו לכל העברים.

עוגת תפוזים של יעל מוינה - עוגת התפוזים הטובה ביותר שטעמתי. לרוץ להכין

העוגה הזו גרמה כאן לבעיה קשה. החייל התאהב בה וניכס את בתבנית לעצמו, כשהוא מודיע לכולם שאת התבנית השניה הוא יקח עימו לבסיס. שתבינו, יש גם עוגת שייש של אמא שלי, שבד"כ כולם קופצים עליה. לא הפעם... עוגת התפוזים של יעל מוינה לקחה ביג טיים. כל השאר שהתבוננו בעוגה כמו משה בארץ כנען, רצו גם. לא רק להריח. רוצים גם לטעום. החייל התרצה, ושיתף בכמה פרוסות. מה אגיד לכם, עוגה פשוט מדהימה. עסיסית וטעימה, נותנת טעם של פרדס צעיר. נראה שאת המתכון הזה אני אאמץ לחורף זה ובכלל. את המתכון מצאתי במחברת המקוונת שלי, שלאחרונה החלטתי להכין משם מתכונים נבחרים, כדי להעבירם סופית למחברת של כל מה שכבר בוצע. שם היא נקראת בפשטות, עוגת מיץ. עוגה שווה ביותר. עוגת מיץ רכיבים: 4 ביצים כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח+ כפית וחצי א. אפיה 3/4 כוס שמן שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים אופן הכנה: לערבב הכל במערבל, לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. העוקץ של העוגה: כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים, לקרר. הערות: עוגה משגעת, עסיסית ופשוטה מקור המתכון: יעל מוינה

על איזה טמפרטורה לאפות?ולכמה זמן בערך?

אני אוהבת לאפות בטמפרטורות נמוכות, 150-160 מעלות. נסי לארבעים דקות ואם

תראי שהעוגה זקוקה לעוד זמן - תמשיכי לאפות עד שהעוגה יציבה וזהובה. בהצלחה.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר