ניחוח של חורף

ניחוח של חורף

גשם בחלוני. תענוג לפקוח עיניים ולראות את הטיפות. השארתי חלונות פתוחים לשמוע את קולו של הגשם. גם במטבח ניחוחות של חורף. פויקה ענק על הגז מבשל לנו טשולנט של חורף, ולידו מחבת מלאה ערמונים שנקלים ומפיצים, איך לא, ניחוח מושלם של חורף. חיכיתי לזה המון חודשים. עכשיו אני מתענגת על כל שניה ושניה. שלא יגמר לעולם.
4.jpg
3.jpg

המראות שבחוץ

ומה אכלנו בשבת גשומה זו?

היה לנו געפילטע נפלא, כבד קצוץ טעים, ומרק עוף עם איטריות. הכל כבר צולם ומוחזר לחלוטין. היה טשונלט נפלא שהתבשל על הגז מאתמול. עם קישקע וקוגל.

ועוד

המראות שבחוץ


ומה אכלנו בשבת גשומה זו?

היה לנו געפילטע נפלא, כבד קצוץ טעים, ומרק עוף עם איטריות. הכל כבר צולם ומוחזר לחלוטין. היה טשונלט נפלא שהתבשל על הגז מאתמול. עם קישקע וקוגל.

ועוד


עוגת תפוזים של יעל מוינה - עוגת התפוזים הטובה ביותר שטעמתי. לרוץ להכין

העוגה הזו גרמה כאן לבעיה קשה. החייל התאהב בה וניכס את בתבנית לעצמו, כשהוא מודיע לכולם שאת התבנית השניה הוא יקח עימו לבסיס. שתבינו, יש גם עוגת שייש של אמא שלי, שבד"כ כולם קופצים עליה. לא הפעם... עוגת התפוזים של יעל מוינה לקחה ביג טיים. כל השאר שהתבוננו בעוגה כמו משה בארץ כנען, רצו גם. לא רק להריח. רוצים גם לטעום. החייל התרצה, ושיתף בכמה פרוסות. מה אגיד לכם, עוגה פשוט מדהימה. עסיסית וטעימה, נותנת טעם של פרדס צעיר. נראה שאת המתכון הזה אני אאמץ לחורף זה ובכלל. את המתכון מצאתי במחברת המקוונת שלי, שלאחרונה החלטתי להכין משם מתכונים נבחרים, כדי להעבירם סופית למחברת של כל מה שכבר בוצע. שם היא נקראת בפשטות, עוגת מיץ. עוגה שווה ביותר. עוגת מיץ רכיבים: 4 ביצים כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח+ כפית וחצי א. אפיה 3/4 כוס שמן שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים אופן הכנה: לערבב הכל במערבל, לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. העוקץ של העוגה: כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים, לקרר. הערות: עוגה משגעת, עסיסית ופשוטה מקור המתכון: יעל מוינה

באמת עוגה נפלאה, מצחיק ששתינו הכנו עוגת תפוזים דווקא השבת...

המתכון של קרין גורן דומה מאד אגב, רק הכמות גדולה הרבה יותר מאחר והיא נאפית בסיר פלא ענק.

ועוד


איך יכולתי לשכוח? עוף ממולא בשקית קוקי

לפני כמה שבתות הכנתי עופות ממולאים עם אורז צהוב. הפרגיון ביקש עוף ממולא עם אורז לבן. הכנתי גרסת לייט של העופות ההם. עם פחות אורז. יצא נהדר. המתכון: 1 בצל גדול קצוץ 2 כפות שמן שמן לטיגון 1/2 3 כוסות מים 4 כפות שמן 2 כפות מיץ לימון 1 כף גדושה אבקת מרק 1 כף שטוחה מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 1 כוסות אורז 1 עוף נקי (800ג' עד 1 ק"ג) 1 שקית קוקי או תבנית חסינת אש מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. יוצקים את המים לסיר ומוסיפים את 4 כפות השמן, מיץ לימון, אבקת מרק, מלח, ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה. שוטפים ומסננים היטב את האורז. מוסיפים למים הרותחים, ומערבבים. מוסיפים את הבצל, ומביאים שוב לרתיחה. מכבים את האש. מכסים את הסיר ומשהים את האורז לספיגה של הנוזל המתובל. משאירים את הסיר עד לצינון מלא כשהוא מכוסה. התהליך נמשך כעשרים שלושים דקות. כשהאורז קורר, מעבירים אותו למגש ומפרידים אותו בעזרת מזלג. מנקים היטב את העוף משומן, ומקפידים שהעור לאל יקרע. מפרידים את העור בחלק התחתון של העוף, או חותכים בסכין בין העור לבשר. ממלאים היטב את פנים העוף במלית, וכם את כל החללים שבין העור לבשר העוף, עד שהעוף מתקבל עגול. אין צורך לסגור את פתחו התחתון של העוף. מכניסים את העוף הממולא לשקית קוקי ומפזרים סביבו את יתרת המלית. מניחים את השקית במרכזה של תבנית בגודל העוף. יוצרים שני נקבים במרכז השקית. אופים בחום של 190 מעלות, בינוני גבוה, במשך שעתיים ורבע. העוף יוצא נימוח והאורז יוצא בשני טעמים בפנים, אורז לבן צח רך ואוורירי מאוד, ובחוץ, אורז מלא רוטב עשיר רך ועסיסי.

ועוד עוף ממולא

איך יכולתי לשכוח? עוף ממולא בשקית קוקי

לפני כמה שבתות הכנתי עופות ממולאים עם אורז צהוב. הפרגיון ביקש עוף ממולא עם אורז לבן. הכנתי גרסת לייט של העופות ההם. עם פחות אורז. יצא נהדר. המתכון: 1 בצל גדול קצוץ 2 כפות שמן שמן לטיגון 1/2 3 כוסות מים 4 כפות שמן 2 כפות מיץ לימון 1 כף גדושה אבקת מרק 1 כף שטוחה מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 1 כוסות אורז 1 עוף נקי (800ג' עד 1 ק"ג) 1 שקית קוקי או תבנית חסינת אש מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. יוצקים את המים לסיר ומוסיפים את 4 כפות השמן, מיץ לימון, אבקת מרק, מלח, ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה. שוטפים ומסננים היטב את האורז. מוסיפים למים הרותחים, ומערבבים. מוסיפים את הבצל, ומביאים שוב לרתיחה. מכבים את האש. מכסים את הסיר ומשהים את האורז לספיגה של הנוזל המתובל. משאירים את הסיר עד לצינון מלא כשהוא מכוסה. התהליך נמשך כעשרים שלושים דקות. כשהאורז קורר, מעבירים אותו למגש ומפרידים אותו בעזרת מזלג. מנקים היטב את העוף משומן, ומקפידים שהעור לאל יקרע. מפרידים את העור בחלק התחתון של העוף, או חותכים בסכין בין העור לבשר. ממלאים היטב את פנים העוף במלית, וכם את כל החללים שבין העור לבשר העוף, עד שהעוף מתקבל עגול. אין צורך לסגור את פתחו התחתון של העוף. מכניסים את העוף הממולא לשקית קוקי ומפזרים סביבו את יתרת המלית. מניחים את השקית במרכזה של תבנית בגודל העוף. יוצרים שני נקבים במרכז השקית. אופים בחום של 190 מעלות, בינוני גבוה, במשך שעתיים ורבע. העוף יוצא נימוח והאורז יוצא בשני טעמים בפנים, אורז לבן צח רך ואוורירי מאוד, ובחוץ, אורז מלא רוטב עשיר רך ועסיסי.

נפלא! נרשם וינוסה בקרוב

ניצי, את מאמינה שמעולם לא הכנתי עוף בקוקי...?!

עוגת תפוזים של יעל מוינה - עוגת התפוזים הטובה ביותר שטעמתי. לרוץ להכין

העוגה הזו גרמה כאן לבעיה קשה. החייל התאהב בה וניכס את בתבנית לעצמו, כשהוא מודיע לכולם שאת התבנית השניה הוא יקח עימו לבסיס. שתבינו, יש גם עוגת שייש של אמא שלי, שבד"כ כולם קופצים עליה. לא הפעם... עוגת התפוזים של יעל מוינה לקחה ביג טיים. כל השאר שהתבוננו בעוגה כמו משה בארץ כנען, רצו גם. לא רק להריח. רוצים גם לטעום. החייל התרצה, ושיתף בכמה פרוסות. מה אגיד לכם, עוגה פשוט מדהימה. עסיסית וטעימה, נותנת טעם של פרדס צעיר. נראה שאת המתכון הזה אני אאמץ לחורף זה ובכלל. את המתכון מצאתי במחברת המקוונת שלי, שלאחרונה החלטתי להכין משם מתכונים נבחרים, כדי להעבירם סופית למחברת של כל מה שכבר בוצע. שם היא נקראת בפשטות, עוגת מיץ. עוגה שווה ביותר. עוגת מיץ רכיבים: 4 ביצים כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח+ כפית וחצי א. אפיה 3/4 כוס שמן שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים אופן הכנה: לערבב הכל במערבל, לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. העוקץ של העוגה: כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים, לקרר. הערות: עוגה משגעת, עסיסית ופשוטה מקור המתכון: יעל מוינה

העוגה נראת נפלא ועסיסית - בדיוק כמו שאני אוהבת!

אין ספק שאכין אותה! אגב ניצי שבוע שעבר הכנתי את הפיצה לפי המתכון של דורעם כפי שהבאת כאן. אחרי שקניתי גבנ"צ וכל מיני תוספות כדי להכין לחברות של הילדה, הגעתי הביתה ובאתי להכין ופתאום אני מגלה שאין לי מספיק קמח. הכנתי אותה מכוס אחת ועוד וקצת של קמח רגיל והשאר קרוב לשתי כוסות קמח מלא -הפיצה יצאה נפלא. שווה לנסות.

נפלא! נרשם וינוסה בקרוב

ניצי, את מאמינה שמעולם לא הכנתי עוף בקוקי...?!

בהחלט.

גם אני הייתי צריכה לקנות קוקי במיוחד למתכון הזה. תמיד אופה עוף בתבנית, משום מה. מחכה לשמוע איך יצא לך. בהצלחה.

העוגה נראת נפלא ועסיסית - בדיוק כמו שאני אוהבת!

אין ספק שאכין אותה! אגב ניצי שבוע שעבר הכנתי את הפיצה לפי המתכון של דורעם כפי שהבאת כאן. אחרי שקניתי גבנ"צ וכל מיני תוספות כדי להכין לחברות של הילדה, הגעתי הביתה ובאתי להכין ופתאום אני מגלה שאין לי מספיק קמח. הכנתי אותה מכוס אחת ועוד וקצת של קמח רגיל והשאר קרוב לשתי כוסות קמח מלא -הפיצה יצאה נפלא. שווה לנסות.

אחלה רעיון! תודה. אני אנסה.

וגם שמחה לראות אותך איתנו. התגעגעתי.

ניצי יקירתי - אני יום יום כאן! רק שלפעמים "יושבת בשקט". מתה על הפורום הזה - מכורה!

עוגת תפוזים של יעל מוינה - עוגת התפוזים הטובה ביותר שטעמתי. לרוץ להכין

העוגה הזו גרמה כאן לבעיה קשה. החייל התאהב בה וניכס את בתבנית לעצמו, כשהוא מודיע לכולם שאת התבנית השניה הוא יקח עימו לבסיס. שתבינו, יש גם עוגת שייש של אמא שלי, שבד"כ כולם קופצים עליה. לא הפעם... עוגת התפוזים של יעל מוינה לקחה ביג טיים. כל השאר שהתבוננו בעוגה כמו משה בארץ כנען, רצו גם. לא רק להריח. רוצים גם לטעום. החייל התרצה, ושיתף בכמה פרוסות. מה אגיד לכם, עוגה פשוט מדהימה. עסיסית וטעימה, נותנת טעם של פרדס צעיר. נראה שאת המתכון הזה אני אאמץ לחורף זה ובכלל. את המתכון מצאתי במחברת המקוונת שלי, שלאחרונה החלטתי להכין משם מתכונים נבחרים, כדי להעבירם סופית למחברת של כל מה שכבר בוצע. שם היא נקראת בפשטות, עוגת מיץ. עוגה שווה ביותר. עוגת מיץ רכיבים: 4 ביצים כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח+ כפית וחצי א. אפיה 3/4 כוס שמן שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים אופן הכנה: לערבב הכל במערבל, לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. העוקץ של העוגה: כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים, לקרר. הערות: עוגה משגעת, עסיסית ופשוטה מקור המתכון: יעל מוינה

היי ניצי. נראה לי שיש פה בעיה בכמויות...

העוגה בתנור כבר שעה עגולה אבל מבפנים היא נוזלית נורא.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר