12.08.08 | 00:30
מתכון לפטה כבד
יש למישהו מתכון טוב לפטה כבד?
12.08.08 | 08:42

לגילה קמינצ'יק היה. עם פיסטוקים. לצערי לא מוצאת אותו. גילה את כאן? גם לענת רון היה.

אותו דווקא כן מצאתי. קבל. פאטה כבד עוף – קרן הנדלר – הביאה ענת רון עשיתי פעמים רבות והוא נפלא. זה הולך ככה: 6 כוסות מים 2 גבעולי סלרי עם העלים 6 גרגרי פלפל שחור 1 כפית מלח ½ ק"ג כבדי עוף או ברווז מעט פפריקה חריפה 250 גרם מרגרינה (או חמאה למי שאין לו חשש וחשד בקטע הזה) 2 כפיות אבקת חרדל ½ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי (ז"א - לגרר רק לפני הצורך) ¼ כפית ציפורן טחונה - כנ"ל /3 כוס בצל קצוץ גס 1 שן שום ¼ כוס קוניאק או קלוודוס ½ כוס צימוקים קטנים (קורינת) או זרש אופן ההכנה: 1. מחממים בסיר גדול את המים עם 3 החומרים שאחריה ברשימה, עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד '10 2. מוסיפים את הכבדים לסיר ובמשלים עוד '10 בחום בינוני (מתו הוירוסים? מתו. אפשר להמשיך) 3. מסננים את הכבדים, מוציאים את הסלרי וגרגרי הפלפל. מעבדים בפודפרוססור עם שאר החומרים עד שמתקבל ממרח חלק. 4. מעבירים לקערת הגשה עמוקה או תבנית מלבנית מרופדת בניילון נצמד, מערבבים פנימה הצימוקים, מחליקים פני הפטה ומנגבים שולי הכלי. מכסים ומקררים לפחות 4 שעות ורצוי לילה. 5. מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה. מגישים עם מצות, פחזניות פסח, פרוסות לחם דקיקות בשאר השנה. מעולה! מקור המתכון:קרן הנדלר האגדית
12.08.08 | 08:50

פטה כבד עוף ממולא פסטו של גרגר

מתכון: פאטה כבד עוף ממולא פסטו (לתבנית עוגה אנגלית חד פעמית) 1 ק"ג כבד עוף מנוקה 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות מעט שמן לטיגון מלח פלפל שחור עלי טימין מעט ברנדי 100-200 גרם חמאה קרה בקוביות אופן הכנה: מטגנים את קוביות הבצל במעט שמן עד הזהבה שחומה. מוציאים מהמחבת ומלהיטים אותה. מטגנים את הכבדים עד שהם שחומים מכל הצדדים אך עדיין רכים ולא מיובשים מבפנים. בשעת הטיגון מפזרים עליהם מלח, פלפל שחור ועלי טימין. מוציאים לקערה ומצננים לטמפ' החדר. מעבדים את הכבדים במעבד מזון עם מעט ברנדי תוך הוספה של קוביות חמאה קרות. מינימום 100 גרם חמאה לכמות כזו. יותר אפשרי - לפי מצב הקשרים עם הקרדיולוג. חצי מהכמות משטחים בתבנית חד פעמית מוארכת. יוצרים שקע מוארך בפטה בתבנית וממלאים בפסטו מוכן (מתכון בהמשך). מכסים ביתרת הפטה ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר ל-24 שעות לפחות. פסטו: עלי בזיליקום צנוברים שום שמן זית מלח פלפל שחור מעבדים הכל במעבד מזון למחית. הערות: מקור המתכון: גרגר ואלה אוכל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
12.08.08 | 09:03

פטה כבד בברנדי וליקר קסיס

מתכון: פטה כבד בברנדי וליקר קסיס המתכון כמדומני של סיידא חומרים 1/2 קילו כבד עוף ליטר מרק עוף-משתמשת במים ואבקה גבעולי פטרוזיליה סלרי-שורש קטן גרגרי פלפל שחור אנגלי 10 בערך בצל גדול חתוך 4 עלי דפנה בצל ירוק פיטוקים-בערך 50 גר 5כפות ליקר קסיס 5 כפות ברנדי 8 כפות ממי הבישול 100 גר חמאה או מחמאה מלח פלפל אופן הכנה: אופן הכנה בסיר מבשליםהמרק עם הבצל הסלרי הפטרוזיליה פלפל ועלה דפנה כ5דק לאכר הרתיחה מוםיפים את הכבדים ועוד10 דק מבשלים בינתיים המעבד מזון מרסקים גס את הבצל הירוק-החלק הלבו בלבד עם הפיסטוקים מוסיפים את הכבדים הליקרים ונוזלי המרק מוסיפים גם חמאה ומעבדים למיחית טועמים ומוסיפים מלח ופילפל מעבירים לתבנית שבתחתית אני שמה ינלון נצמד ומכסה גם בנילון נצמד-ישר למקרר חייב לחכות לילה במקרר טעים מאוד ותמיד קוצר הצלחה הערות: מקור המתכון: ללי YNET הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
12.08.08 | 09:07

פטה כבד שמבוסס על מתכון של אהרוני

פטה כבד מתבסס על מתכון של אהרוני מהספר הצרפתי 750 גר' כבד עוף טרי 100 גר' חמאה 1/4 כוס קוניאק 2 בצלים גדולים קצוצים מלח פלפל ריבת דבלים הכמויות לא מדויקות אבל תסתדרי מבשלים כ 10 כבלים ב2 כוסות יין אדום יבש כ 20 דק'. מצננים ומרסקים מגישים עם טוסטים קנויים לעיתים אני מכינה כמות כפולה של דבלים דבלים , חלק משאירה שלמותעם רוטב יין (כמספר הסועדים) ואת השאר מרסקת. אופן הכנה: מטגנים כבדים במעט שמן. מוציאים , מוסיפים למחבת את הברנדי ומקרצפים את התחתית. מטגנים בצל, מרסקם הכל. להעביר לתבנית מאורכת מנוילנת. לשמור לילה במקרר, ניתן להקפיא. הערות: מקור המתכון: פושפושית YNET הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
14.08.08 | 23:18

המון תודה. אנסה ואדווח.

15.08.08 | 21:19

פטה כבד שלי

חומרים: כחצי קילו כבדי עוף (אני אוהבת את הלבנים) 3 כפות שומן אווז של מזרע לטיגון בצל חתוך לטבעות תפוח עץ חמוץ, מקולף וחתוך לפלחים 50 גר' חמאה פלפל שחור גרוס טרי 1/2 כוס פיסטוקים קלופים 2 כפות ברנדי מלח אופן הכנה: מחממים במחבת את שומן האווז, מוסיפים בצל ומטגנים עד שנעשה שקוף מוסיפים תפוח עץ וכבדי העוף ומטגנים. מוסיפים פלפל שחור. כשהכבדים מטוגנים מעבירים הכל למעבד מזון, מוסיפים חמאה, ברנדי ,מלח ורבע מכמות הפיסטוק וטוחנים עד לקבלת משחה. בינתיים מכינים תבנית מאורכת שמים בה ניילון נצמד, שופכים חצי מכמות הכבד, על החצי ה מפזרים את שארית הפיסטוק השלם ומכסים ביתר הכבד. מכסים בניילון נצמד ומקררים מספר שעות. לפני ההגשה פורסים לפרוסות ונהנים מהמראה של הכבד האדמדם עם הפיסטוק הירוק וקוצרים שבחים. בתיאבון
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אורח
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר