עוגת לייקך

עוגת לייקך

יש למישהו מתכון לעוגת לייקך לפסח?

שרויה או לא שרויה?

כלומר, עם קמח מצה או אך ורק עם קמח תפוחי אדמה?

נראה לי שגם וגם...

היה לי מתכון שסבתי הורישה לי שיהיה מי שימשיך להכין לאבא אחריה... אבל היא נפטרה והמתכון אבד אז אני עכשיו מנסה למצוא משהו שידמה... אני אנסה את שתיהן מבחינתי... תודה!

עוגות שמבוססות רק על קמח תפוחי אדמה אינן יציבות והן נוטות להתפרק ולקרוס

זה תמיד ענין של מזל איתן. אם אין לך בעית כשרות שאינן אוכלת שרויה בפסח, עדיף קמח מצה. הכי פשוט: 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס מיץ תפוזים גרד של קליפת תפוז וגם קליפת לימון אם אוהבים. 4 ביצים גדולות, מופרדות לחלמונים ולחלבונים קורט מלח 3/4 כוס קמח מצה מנופה אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני נמוך. מקציפים בקערה בינונית את החלמונים לתערובת בהירה וקלילה, עם מחצית הסוכר. שמים בקערה בינונית נפרדת את החלבונים והמלח, ומקציפים לקצף מוצק אך לא יבש עם המחצית השניה של הסוכר. מוסיפים לחלמונים את מיץ התזים לסירוגין עם קמח המצה. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים המוקצפים, עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית (עגולה 24 או מרובעת בינונית), כך שתמלא אותה כדי שני שליש מגובהה. אופים כ- 35 דקות, עד שקיסם הננעץ בתבנית ייצא יבש. בהצלחה!
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה:
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר