כלי מטבח בסיסיים

כלי מטבח בסיסיים

יש לי הרגשה שכבר שאלו את זה לפני, אבל אני בטוחה שבכל זאת יש כאן הרבה אנשים שיהיו מוכנים לתרום מנסיונם ולעזור לי לבנות מערכת כלי מטבח מאפס לדירה שאני עוברת אליה בקרוב - מה חובה, מה זול אבל טוב, איפה כדאי לקנות, ובעיקר מה כדאי לקנות. אני אשמח לשמוע על הכל - סירים, מחבתות, סכינים, גאג'טים, מכשירי חשמל. בסוף אני מבטיחה לפרסם את הרשימה לשימוש עתידי.

הממ... הסיטואציה מוכרת לי...

כשעברנו, זוגי ואנוכי, לדירתנו הקטנה הנוכחית נתקלנו באותה הבעיה... אבל לנו לא כ"כ היו האמצעים ל"השקיע" (נו, חייל/סטודנטית...) מה שכן אני מצטערת עליו הוא שלא השקעתי במחבתות. קיבלתי מאמא סט מחבתות מאוד זולות ("מתנת קניה טובה"), ומאוד דקות, שממש לא שוות הרבה (מתעקמות ברעש מפחיד בזמן הבישול, והאוכל נשרף יותר מהר מהזמן שלוקח לו להיות מוכן...) בדיעבד עכשיו על זה לא הייתי מתפשרת, אבל מצד שני גם לא ממש יודעת להמליץ על משהו טוב... כמו כן אני בנאדם שאוהב לאפות, לכן מאוד היו חשובים לי הכלים לכך: קערות חזקות, קלות וטובות, מטרף טוב, לקקנים בגדלים שונים וכו'. אבל מ-א-ו-ד היה חסר לי איזשהו מיקסר להקצפה! עד שהגיע אלי הבלנדר מוט (ללא זרוע מקצף = אכזבה. למרות שהוא עושה את עבודתו נאמנה, ואפילו גורס סוכר לאבקת סוכר) לא מזמן קיבלתי מתנה מיקסר ידני קטן, שהוא פשוט המצאת המאה לבעלי מטבחים קטנים! יש לו 2 זרועות ללישת בצק (הזוג נהנה ממנו בהכנת בצק לפיצות) ו-2 זרועות להקצפה. בעניין הזה אני לא ממש ראיתי הבדלים בין הדגמים השונים. כולם בערך אותו דבר, ובערך באותה סביבת מחיר (כמובן שאלה המציעים מהירויות גבוהות יותר הם קצת יותר יקרים), כך שאין לי ממש המלצה קונקרטית. מעבר לזה אני נהנית לאפות בתבניות סיליקון, בייחוד תבנית שקעים מסיליקון - חוסך הרבה שימון ועוזר בהוצאה קלה מאוד של מאפינס מהתבנית. מקווה שאחרים יוכלו לעזור לך קצת יותר ממני, בהצלחה בהצטיידות :-)

תודה תודה

התבניות סיליקון הן באמת מדהימות, ואני בהחלט הוסיף אותן לרשימה, בתור חובבת מאפינס (אבל רק בריאותיים :).

סיליקון איכותי - יקר

וכשרוצים לעשות כמות של מאפינס עדיף תבניות קונבנציונאליות - כמות כפולה באותו מחיר... שמים מנז'טים (מצרך מתכלה ראוי לרכישה) ושולפים אותם מהתבנית לאחר אפיה מוכנים. סיליקון - בגלל ה"חידוש" זה מפתה אבל בהחלט לטעמי האישי לא פריט הכרחי למי שמתחיל "להקים" מטבח מ-א'. דונה

אני מציעה לך לעיין בספרים של ששת בישול וששת מתוקים -

יש שם פרק שלם, של אביזרי חובה במטבח וגם של מוצרים שצריכים להיות במטבח. כל פעם שמתחשק לי לעשות קניה קטנה, אני מחפשת שם מה בדיוק יכול להועיל. אם אספיק אנסה להעלות לך את הרשימות, אבל שם יש הסברים ברורים לכל מוצר שמומלץ שיהיה ולכל מכשיר לאיזה ייעוד יש לו.

בששת בישול :

יש פרק כמו שאמרתי לך שנקרא טוב שיהיה במטבח שמחולק לאיבזרים וכלי עבודה מא' עד ת' פרק על המזווה, פרק על תבלינים,ופרק על עשבי תיבול. מעלה לך את הרשימה של כלי עבודה: כמובן בלי כל ההסברים: זסטר (מקלף קליפות הדרים) חוט שפגאט טיימר טפטפת ענק כותש שום כף פריזיאן מברשת מד חום לבשר מייבש חסה מלקחיים מטפחנת פלפל מטרפה מנדולינה, מסחטת הדרים מסננות מספריים מרית גומה משטח שניצלים סט מידות משקל עלי ומכתש פומפייה פותחן קופסאות שימורים קולפן ירקות קישואן קרש חיתוך תפוחן בסכינים: סכין שף סכין מסור סכין ירקות סכין פריסה סכין ירקות סכין פירוק סכין טורנה וכלים לאחסון הסכינים ולהשחזה מערך כלי בישול של סירים ומחבתות: למרקים לאורז לפסטה לתבשילים "ארוכים" ולממולאים לקדרות ולתבשילים המיועדים להיכנס לתנור לרטבים ולבישול נוזלים המחייבים ערבוב תכוף (סיר קטן וכו') להקפצות לחביתות ולכל מיני טיגונים מהירים מחבת או פלטת גיזה לסטייקים לצליית דגים ולאטימת בשר לצלייה בתנור, חוץ מתבניות סטנדרטיות גם תבנית גבוה ממתכת למאפי ספטה, פשטידות וירקות צלויים - תבניות פיירקס יש הדרכה איך לקנות את הסירים לפי מבחן הנקישה, סוגי הידיות, סוגי המכסים סוגי המוליכות, הסבר על טלפון ועל מערכות סירים תואמות. מכשירים חשמליים מעבד מזון מטחנת בשר מוט ריסוק (בלנדר ידני) מטגנת חשמלית סיר לבישול איטי זהו. הרשימה לגבי המזווה ארוכה אבל כוללת מוצרים כמו שמן זית, שמן אגוזים , אנשובי, פטריות מיובשות, חומץ בלסמי ועוד. אם יש לך אפשרות לבקש מתנות לקראת הכניסה לדירה, הייתי מציעה לך לבקש את הספרים של ששת. הם מקצועיים, ויש בהם הדרכה ברמה של עקרונות ולא ברמה של מתכונים, ובהתאם ללימוד ששיש בהם אפשר לצאת לעוד הרבה מתכונים יצירתיים. בהצלחה !

וואו, המון המון תודה

יש שם כמה דברים שאני יכולה לוותר עליהם בשלב ההתחלתי (תפוחן, קישואן) ודברים כמו משטח שניצלים שאני לא צריכה כי אני לא אכין שניצלים, אבל חוצמזה זו באמת רשימה מעולה. ואני אבדוק במשפחה המורחבת אם למישהו יש את הספר, ואם לא אני בהחלט אשמע בעצתך ואבקש אותו כמתנת חנוכת בית.

בינינו, הם לא קצת מגזימים?

טפטפת ענק מכשיר חובה? ומרית גומה (מה זה בכלל)? לי אפילו אין זסטר (טוב, אבל יש לי פומפיות של מיקרופליין במקום). אני מנסה להיזכר ממה אני התחלתי - נדמה לי שהיו לי סירי סולתם בכמה גדלים (הם מחזיקים מעמד מצוין עד היום). בתחום המחבתות אני ממליצה על טפאל - אחת קטנה לחביתות, ואחת גדולה לטיגונים בכמויות. אה, ובתחום התבניות אפשר לחיות יופי גם בלי סיליקון.

כמי שאספה את כל הפריטים ברשימה הזאת במשך כ-30 שנה (מי סופר) - צריך מטבח גדול מאד

המון מגירות, זיכרון טוב כדי לדעת היכן הדברים וסדר מעולה. כמי שיש לה, מכל הרשימה שהובאה כעת רק את הפריטים עצמם ולא את כל השאר, פלוס "שריטה" רצינית שגרמה לה (ז"א - לי) לאסוף כל גאדג'ט עלי אדמות בנושא בישול, אני יכולה להעיד שנהניתי ואני נהנית מכל רגע בחברת הפריטים הללו...

בששת בישול :

יש פרק כמו שאמרתי לך שנקרא טוב שיהיה במטבח שמחולק לאיבזרים וכלי עבודה מא' עד ת' פרק על המזווה, פרק על תבלינים,ופרק על עשבי תיבול. מעלה לך את הרשימה של כלי עבודה: כמובן בלי כל ההסברים: זסטר (מקלף קליפות הדרים) חוט שפגאט טיימר טפטפת ענק כותש שום כף פריזיאן מברשת מד חום לבשר מייבש חסה מלקחיים מטפחנת פלפל מטרפה מנדולינה, מסחטת הדרים מסננות מספריים מרית גומה משטח שניצלים סט מידות משקל עלי ומכתש פומפייה פותחן קופסאות שימורים קולפן ירקות קישואן קרש חיתוך תפוחן בסכינים: סכין שף סכין מסור סכין ירקות סכין פריסה סכין ירקות סכין פירוק סכין טורנה וכלים לאחסון הסכינים ולהשחזה מערך כלי בישול של סירים ומחבתות: למרקים לאורז לפסטה לתבשילים "ארוכים" ולממולאים לקדרות ולתבשילים המיועדים להיכנס לתנור לרטבים ולבישול נוזלים המחייבים ערבוב תכוף (סיר קטן וכו') להקפצות לחביתות ולכל מיני טיגונים מהירים מחבת או פלטת גיזה לסטייקים לצליית דגים ולאטימת בשר לצלייה בתנור, חוץ מתבניות סטנדרטיות גם תבנית גבוה ממתכת למאפי ספטה, פשטידות וירקות צלויים - תבניות פיירקס יש הדרכה איך לקנות את הסירים לפי מבחן הנקישה, סוגי הידיות, סוגי המכסים סוגי המוליכות, הסבר על טלפון ועל מערכות סירים תואמות. מכשירים חשמליים מעבד מזון מטחנת בשר מוט ריסוק (בלנדר ידני) מטגנת חשמלית סיר לבישול איטי זהו. הרשימה לגבי המזווה ארוכה אבל כוללת מוצרים כמו שמן זית, שמן אגוזים , אנשובי, פטריות מיובשות, חומץ בלסמי ועוד. אם יש לך אפשרות לבקש מתנות לקראת הכניסה לדירה, הייתי מציעה לך לבקש את הספרים של ששת. הם מקצועיים, ויש בהם הדרכה ברמה של עקרונות ולא ברמה של מתכונים, ובהתאם ללימוד ששיש בהם אפשר לצאת לעוד הרבה מתכונים יצירתיים. בהצלחה !

בעניין מתנה שהזכרת

אני הייתי ממליצה לבקש מתנה סיר אידוי,מאוד שימושי לבישולים,ובמקום לקבל עוד סתם "סיר"-ליהנות מסיר מולינקס שימושי ויעיל,כמדומנימאייס.

וואו, המון המון תודה

יש שם כמה דברים שאני יכולה לוותר עליהם בשלב ההתחלתי (תפוחן, קישואן) ודברים כמו משטח שניצלים שאני לא צריכה כי אני לא אכין שניצלים, אבל חוצמזה זו באמת רשימה מעולה. ואני אבדוק במשפחה המורחבת אם למישהו יש את הספר, ואם לא אני בהחלט אשמע בעצתך ואבקש אותו כמתנת חנוכת בית.

ההמלצות שלי:

אנחנו קנינו חלק גדול באיקאה, את הסירים, המחבתות, קרשי חיתוך, סכינים וכלי הגשה ועוד כל מיני עזרים (מסננת, מועך שום וכאלה). היה לא יקר יחסית ומוצרים באיכות טובה מאוד. מקום נוסף שקניתי בו לא מעט הוא "נעמן עודפים" במתחם M הדרך, קניתי שם סט צלחות שלם עם כלי הגשה תואמים (יש אפשרות לקנות ביחידות בודדות ככה שאצלנו יש סט אירוח ל 14 איש) יש שם גם סכו"ם איכותי ומגוון גדול של סירים טובים. שווה לבדוק במיוחד בזמניי מבצעים. בהצלחה

כלי מטבח בסיסיים

יש לי הרגשה שכבר שאלו את זה לפני, אבל אני בטוחה שבכל זאת יש כאן הרבה אנשים שיהיו מוכנים לתרום מנסיונם ולעזור לי לבנות מערכת כלי מטבח מאפס לדירה שאני עוברת אליה בקרוב - מה חובה, מה זול אבל טוב, איפה כדאי לקנות, ובעיקר מה כדאי לקנות. אני אשמח לשמוע על הכל - סירים, מחבתות, סכינים, גאג'טים, מכשירי חשמל. בסוף אני מבטיחה לפרסם את הרשימה לשימוש עתידי.

כלים בסיסיים

הכי חשוב: סכין שף איכותית ומותאמת לטבח

לעניין הכלים

גם אני עברתי לגור עם ב"ז לפני כ 3 שנים והתחלנו מכלום. אך לא אצתי רצתי לרכוש הכול. באמת חשוב מאוד להשקיע בסירים, לי אומנם אין את הסירים ההכי יקרים בשוק אולם גם ממוצעים שווים (ההמלצה על נרוסטה היא בהחלט טובה) אולם בכל זאת חשוב סיר אחד או שניים בגדלים שונים של טפלון, אולם זרקי אותם ברגע שהוא מתקלף. קולפן טוב, אם את רוכשת תנור ודאי קודם כמה תבניות את מקבלת איתו והוסיפי בהתאם. קרש חיתוך רצוי גדול אך שימי לב שאינו כבד במיוחד (כי אז פשוט קשה להרימו). לעניין מקרר לי יש את side by side ובדיעבד הייתי מעדיפה את המקרר עם המקפיא למטה והמקרר למעלה כי יש בעיה עם תבניות גדולות של עוגה. מברשת למריחת ביצה על עוגות או דברי מאפה. אל תמהרי לרכוש הכל עם הזמן תגלי מה את אוהבת לבשל ומה לא ומה באמת חסר לך ואז תשלימי. לי למשל עדיין חסר מקסר והייתי רוצה של קיצנייד. בהצלחה

בששת בישול :

יש פרק כמו שאמרתי לך שנקרא טוב שיהיה במטבח שמחולק לאיבזרים וכלי עבודה מא' עד ת' פרק על המזווה, פרק על תבלינים,ופרק על עשבי תיבול. מעלה לך את הרשימה של כלי עבודה: כמובן בלי כל ההסברים: זסטר (מקלף קליפות הדרים) חוט שפגאט טיימר טפטפת ענק כותש שום כף פריזיאן מברשת מד חום לבשר מייבש חסה מלקחיים מטפחנת פלפל מטרפה מנדולינה, מסחטת הדרים מסננות מספריים מרית גומה משטח שניצלים סט מידות משקל עלי ומכתש פומפייה פותחן קופסאות שימורים קולפן ירקות קישואן קרש חיתוך תפוחן בסכינים: סכין שף סכין מסור סכין ירקות סכין פריסה סכין ירקות סכין פירוק סכין טורנה וכלים לאחסון הסכינים ולהשחזה מערך כלי בישול של סירים ומחבתות: למרקים לאורז לפסטה לתבשילים "ארוכים" ולממולאים לקדרות ולתבשילים המיועדים להיכנס לתנור לרטבים ולבישול נוזלים המחייבים ערבוב תכוף (סיר קטן וכו') להקפצות לחביתות ולכל מיני טיגונים מהירים מחבת או פלטת גיזה לסטייקים לצליית דגים ולאטימת בשר לצלייה בתנור, חוץ מתבניות סטנדרטיות גם תבנית גבוה ממתכת למאפי ספטה, פשטידות וירקות צלויים - תבניות פיירקס יש הדרכה איך לקנות את הסירים לפי מבחן הנקישה, סוגי הידיות, סוגי המכסים סוגי המוליכות, הסבר על טלפון ועל מערכות סירים תואמות. מכשירים חשמליים מעבד מזון מטחנת בשר מוט ריסוק (בלנדר ידני) מטגנת חשמלית סיר לבישול איטי זהו. הרשימה לגבי המזווה ארוכה אבל כוללת מוצרים כמו שמן זית, שמן אגוזים , אנשובי, פטריות מיובשות, חומץ בלסמי ועוד. אם יש לך אפשרות לבקש מתנות לקראת הכניסה לדירה, הייתי מציעה לך לבקש את הספרים של ששת. הם מקצועיים, ויש בהם הדרכה ברמה של עקרונות ולא ברמה של מתכונים, ובהתאם ללימוד ששיש בהם אפשר לצאת לעוד הרבה מתכונים יצירתיים. בהצלחה !

לקנות אצל יצחק כהן בכפר סבא - מבחר מדהים מחירים זולים מאוד

סכין ווינר של חברת ג'י.טי.סי

המלצה לסכין מטבח רב שימושית שטובה לכל דבר. רמה אחת מעל הסכינים הפשוטות של ארקוסטיל.

שהסכין במדיח אני מושבת!

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר