05.09.06 | 09:48
עוגת פקאנים
בוקר טוב הייתי מבקשת לקבל מתכון של עוגת פקאנים. אפשר אפילו עוגיות פקאן. העיקר משהו שעשוי מפקאנים. חברה לעבודה הביאה לנו מהעץ שלה בגינה. ואני הבשלנית של המחלקה, אז אני רוצה להכין משהו טעים לבנות. תודה ויום טוב דייזי
05.09.06 | 10:40

עוגת פקאנים אולטימטיבית ללא קמח

עוגת אגוזים ללא קמח המתכון המקורי הוא עם אגוזי לוז. יצא מצויין גם עם אגוזי פקאן. את אגוזי הלוז אפשר לקלות ולקלף אם רוצים. החומרים: 340 גר' אגוזים 10 גר' אבקת אפיה 6 חלמונים 6 חלבונים 125 גר' סוכר ועוד 50 גר' לחלבונים. למילוי: 2 מיכלי שמנת מתוקה סוכר לפי הטעם. לקישוט: 15 גר' אגוזים גרוסים גס הכנה: לחמם תנור ל 165 מעלות לשמן תבנית 24 ס"מ או 26 ס"מ לטחון את האגוזים דק מאוד ולהוסיף אל האגוזים את אבקת האפיה. בקערה גדולה להקציף חלמונים וסוכר עד לקבלת צבע צהוב בהיר. להוסיף את האגוזים ואבקת האפיה. להקציף חלבונים עם 50 גר' סוכר עד לקבלת קצף נוקשה. לקפל שליש מהקצף לתערובת האגוזים. להוסיף את יתר הקצף ולקפל בעדינות. להעביר לתבנית המשומנת. לאפות כשעה בתנור המחומם מראש. לבדוק שהעוגה יציבה למגע. לצנן על רשת. כשהעוגה קרה, לפרוס ל-3 שכבות. להקציף שמנת מתוקה עם מעט סוכר. למרוח בין השכבות ועל העוגה ומסביב. לקשט באגוזים קצוצים. מנסיון למדתי שעדיף להכין את העוגה ב 2 תבניות ולמרוח קצפת בין שתי השכבות במקום לאפות עוגה אחת ולפרוס ל 2 או 3 כי מרקם העוגה מאוד נוטה להתפורר. למרות שזה בהחלט אתגר למקצועניות.
05.09.06 | 10:55

בבקשה פאי פקאן של רות אוליבר, המתכונים שלה מעולים

מתכון: פאי אגוזי פקאן רכיבים: לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ לבסיס בצק פריך: 100 גר' סוכר 200 גר' חמאה 300 גר' קמח 3 כפות שמנת מתוקה אופן הכנה: ההכנה לערבב את כל המצרכים במעבד עד ליצירת בצק חלק. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים לצינון במקרר למשך חצי שעה. לאחר 20ד מרדדים את הבצק ומניחים בתוך תבנית פאי בגודל 26 ס"מ משומנת. אופים את הבצק 15 דקות בחום של 180 מעלות. או עד שמזהיב מניחים להתקרר. המילוי: 200 גרם סוכר 1 מיכל שמנת מתוקה 250 גרם אגוזים קלויים (אגוזי מלך/ פקאן תערובת של השניים ) קלויים . אופן הכנה: על אש קטנה בסיר. ממיסים את הסוכר עד שמתחיל להזהיב לקרמל. בינתיים מחממים את השמנת (לא להרתיח) מוסיפים את השמנת בזהירות לקרמל (יש להיזהר מאוד בזמן שיוצקים את השמנת אל הקרמל מאחר והכול מבעבע). תוך כדי ערבוב עד קבלת תערובת אחידה והומוגנית. מסדרים את הפקאנים או האגוזים על הבצק האפוי בצורה אסטטית יוצקים מעל את הקרמל החם אופים למשך 15 דקות נוספות בחום של 180 . מגישים חם או קר, עם גלידת וניל או רוטב וניל וקצפת הערות: מקור המתכון: אוליבר הביא בוטנסקי ואלה אוכל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
05.09.06 | 10:56

ועוד אחד פאי פקאן של רוני ונציה שגם המתכונים שלה מעולים

מתכון: פאי פקאן רכיבים: לבצק: 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 1 חלמון 3 כפות מים קרים למלית: 3 כפות חמאה (45 גרם) 1/3 1 כוסות סירופ תירס בהיר (רצוי של "קארו") 2/3 כוסות סוכר חום 1 ביצה 3 חלמונים 1 כף ליקר או ברנדי 1 כפית תמצית וניל 1/4 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים (150 גרם) 350 גרם חצאי פקאן מסוכרים אופן הכנה: אופן הכנה: 1. להכנת הבצק: שמים במיכל מעבד-מזון את הקמח והסוכר, ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים קלות רק לקבלת תערובת של פירורי בצק בגודל אפונה זעירה. 2. טורפים את החלמון עם המים הקרים, ומוסיפים לקערת המעבד. מעבדים עד שהבצק מתאחד. מעבדים מעט בידיים, ומעצבים את הבצק לכדור. משטחים לעיגול, עוטפים ומקררים במקרר לפחות 30 דקות. 3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 4 מ"מ (חשוב שהבצק לא יהיה דק מדי). מרפדים את התבנית והדפנות בבצק, ומקררים במקרר כ- 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני – נמוך (170 צ.). 4. מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים עליו שעועית יבשה. אופים אפייה חלקית כ- 20 דקות, עד שהבצק נראה יבש במקצת וצבעו זהוב בהיר מאוד. מסירים את הנייר והשעועית, ומצננים על רשת (אם נוצרו חורים בבצק, ממלאים אותם בשארית בצק לא אפוי, כדי שהמלית הנוזלית לא תחלחל). 5. להכנת המלית: שמים בסיר קטן את החמאה, וממיסים אותה על אש בינונית – נמוכה במשך 3-2 דקות לקבלת צבע זהוב. נזהרים שהחמאה לא תישרף. 6. יוצקים את החמאה לקערה בינונית, מוסיפים את סירופ התירס, הסוכר, הביצה, החלמונים, הליקר והווניל, ומקציפים היטב במקצף ידני לתערובת אחידה. 7. להרכבת הפאי: מניחים את התבנית המרופדת בבצק על תבנית אפייה שטוחה. מפזרים על הבצק את האגוזים הקצוצים, ועורכים עליהם את חצאי הפקאן בעיגולים צפופים (מתחילים בעיגול החיצוני וממשיכים עד שכל הפאי מכוסה). יוצקים בזהירות את המלית על האגוזים. 8. מניחים בתנור את תבנית האפייה השטוחה עם תבנית הפאי, ואופים כ- 50 דקות, עד שהלית יציבה (מסובבים את התבנית מדי פעם להשחמה אחידה, ומכסים בחופשיות ביריעת אלומיניום אם הפאי משחים מדי). 9. מצננים את הפאי בתבנית על רשת כ- 20 דקות. משחררים את התבנית, וממשיכים לצנן (אם קשה לשחרר את הפאי, מחממים את התחתית כמה שנית על אש נמוכה, כדי להמס את המלית שנדברה). * מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם מעט קצפת. הערות: תבנית פאי הערות: מקור המתכון: רוני ונציה הביאה דנה 20 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
05.09.06 | 13:30

עוגת פקאנים

בוקר טוב הייתי מבקשת לקבל מתכון של עוגת פקאנים. אפשר אפילו עוגיות פקאן. העיקר משהו שעשוי מפקאנים. חברה לעבודה הביאה לנו מהעץ שלה בגינה. ואני הבשלנית של המחלקה, אז אני רוצה להכין משהו טעים לבנות. תודה ויום טוב דייזי

פאי הפקאן שלנו

בצק חש"ק הידוע: 3 כוסות קמח, 200 גר' חמאה, 1 שמנת חמוצה .מערבבים במעבד מזון ומחלקים את הבצק לשלושה כדורים באחד משתמשים ושניים מקפיאים. מילוי הפאי: 100 גר' חמאה, 200 גר' פקאן 2 ביצים 2 כפות שמנת מתוקה 1 כוס סוכר חום 1/2 כוס סוכר לבן אופן הכנה: ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הפקאן בוחשים מכבים האש ומוסיפים את יתר החומרים מערבבים היטב ,ופכים על הבצק המרודד ואופים בחום של80 מעלות. בתיאבון !
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: raiaz
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר