פלפל ממולא ושניצל ממולא

שבת שלום לכווווווולם כבר לא מעט שזמן אני משתתפת סמויה בפורום - לקריאה בלבד, והאמת היא שלמדתי המון רציתי לשאול אם מישהי או מישהו יכול לעזור לי במתכון שווה או טיפים טובים לפלפל ממולא כמו כן, האם מוכר לכם שניצל ממולא בפסטו? תודה רבה רבה שבת שלום

פלפל ממולא - בסגנון הונגרי

רכיבים: 8 - 10 פלפלים בינוניים מאורכים וניתנים להעמדה (נחמד אם מכינים בכמה צבעים) 500 גר' בשר בקר טחון (אפשר להחליף בהודו או עוף אבל למה להחליף?) מעט שמן זית או שומן אווז (יותר עדיף) לטיגון. 1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב 1 בצל קצוץ דק 3 שיני שום כתושות צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם לרוטב: מעט שמן זית או שומן אווז כף גדושה קמח 1 כף אבקת מרק עוף קנור 1 קופ' קטנה של רסק עגבניות 1 כף סוכר (אפשר לוותר אבל יותר טעים) מים אופן הכנה: לטגן בצל לשקיפות. להוסיף שום ובשר. לטגן עד שהבשר משנה את צבעו. לערבב עם יתר חומרי המלית. לרוקן פלפלים מגרעינים לאחר שחתכנו רצועה דקה עם הגבעול (כדאי לשמור על “המכסה" אבל לא הכרחי). בבסיס כל פלפל לחתוך צלב קטן שיאפשר חדירת רוטב אבל המילוי לא יברח. למלא כל פלפל במילוי, להשאיר מרווח קטן לתפיחת האורז. להעמיד את הפלפלים בסיר רחב כשהם תומכים זה בזה. אם שמרנו על המכסים, מכסים כל פלפל בכובעו. להכין רביכה מהשמן/שומן והקמח. כשהקמח מזהיב להוסיף רסק עגבניות סוכר ואבקת מרק. לדלל במעט מים ולבחוש היטב למניעת גושים. להוסיף מים שיספיקו לכמות של רוטב שתגיע עד מחצית גובה הפלפלים. להביא לרתיחה, להקטין להבה ולבשל כשעה על אש קטנה בסיר מכוסה. הערות: בהונגריה משתמשים בפלפלים ירוקים בהירים. הם הכי עמידים בבישול הממושך. מכיוון שלא תמיד ניתן להשיג אפשר בפלפלים צבעוניים אחרים. רק לתת להם להצטנן לפני ההגשה כי כשהם מייד אחרי בישול, הם נוטים להתפרק. ותמונה: פלפל ממולא

גלילות חזה עוף

אני מניחה שלכך התכוונת. הרכיבים ל 6 מנות: 6 פרוסות דקות של חזה עוף רוטב פסטו קנוי מוכן או תוצרת בית 1/2 כוס קמח מלח פלפל 1/2 כפית שום גבישי 2 ביצים מדוללות ב2 כפות מים 1 כוס פירורי לחם (רצוי פנקו). יריעות רדיד אלומיניום חתוכות לריבועים של 20 ס"מ. מים רותחים בסיר גדול עם 2 כפות אבקת מרק. שמן לטיגון ההכנה: להניח פרוסת חזה עוף במרכז רדיד אלומיניום. למרוח שיכבה נדיבה של פסטו ולהשאיר שוליים. לגלגל מהדופן הצרה את חזה העוף לגלילה הדוקה. לכרוך סביבו את רדיד האלומיניום לסגירה הרמטית. את שני צידי הרדיד לסובב כמה סיבובים כך שתתקבל "סוכריה". לקפל את השוליים של הרדיד כלפי המרכז.לחזור על הפעולה עם כל פרוסות העוף. להרתיח מים עם 2 כפות אבקת מרק. (רצוי קנור או 2 קוביות אוקסו). להכניס את הגלילים למים ל 2 דקות. לצנן ולהסיר את רדיד האלומיניום. להכין 3 קערות אחת עם הקמח, השניה עם הביצה והמים והשלישית, זו הקרובה למחבת עם פירורי הלחם. לתבל את הקמח בתבלינים. לחמם את השמן במחבת. לגלגל כל גלילה בקמח (בשלב הזה אין חשש הם לא ייפתחו). אחר כך לטבול בביצה ולבסוף לגלגל בפירורי הלחם. להניח במחבת ולטגן היטב מכל הצדדים עד להזהבה. להגיש כל מנה חתוכה ל 2 באלכסון או לפרוסות אלכסוניות של כ 1 ס"מ. גיוונים כיד הדמיון... גם במלית וגם בציפוי. ניתן לא לטגן אלא לאפות בתנור ברוטב לימוני. ניתן להשאיר במים הרותחים ל 5 דקות ולהגיש. ניתן למרוח בחרדל לפני הציפוי בקמח. ניתן להשרות בסויה ומיץ לימון לפני הטיגון ולא לצפות כלל. ניתן במקום טיגון לצרוב על מחבת פסים. בקיצור השמיים הם הגבול...

פלפל ממולא - בסגנון הונגרי

רכיבים: 8 - 10 פלפלים בינוניים מאורכים וניתנים להעמדה (נחמד אם מכינים בכמה צבעים) 500 גר' בשר בקר טחון (אפשר להחליף בהודו או עוף אבל למה להחליף?) מעט שמן זית או שומן אווז (יותר עדיף) לטיגון. 1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב 1 בצל קצוץ דק 3 שיני שום כתושות צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם לרוטב: מעט שמן זית או שומן אווז כף גדושה קמח 1 כף אבקת מרק עוף קנור 1 קופ' קטנה של רסק עגבניות 1 כף סוכר (אפשר לוותר אבל יותר טעים) מים אופן הכנה: לטגן בצל לשקיפות. להוסיף שום ובשר. לטגן עד שהבשר משנה את צבעו. לערבב עם יתר חומרי המלית. לרוקן פלפלים מגרעינים לאחר שחתכנו רצועה דקה עם הגבעול (כדאי לשמור על “המכסה" אבל לא הכרחי). בבסיס כל פלפל לחתוך צלב קטן שיאפשר חדירת רוטב אבל המילוי לא יברח. למלא כל פלפל במילוי, להשאיר מרווח קטן לתפיחת האורז. להעמיד את הפלפלים בסיר רחב כשהם תומכים זה בזה. אם שמרנו על המכסים, מכסים כל פלפל בכובעו. להכין רביכה מהשמן/שומן והקמח. כשהקמח מזהיב להוסיף רסק עגבניות סוכר ואבקת מרק. לדלל במעט מים ולבחוש היטב למניעת גושים. להוסיף מים שיספיקו לכמות של רוטב שתגיע עד מחצית גובה הפלפלים. להביא לרתיחה, להקטין להבה ולבשל כשעה על אש קטנה בסיר מכוסה. הערות: בהונגריה משתמשים בפלפלים ירוקים בהירים. הם הכי עמידים בבישול הממושך. מכיוון שלא תמיד ניתן להשיג אפשר בפלפלים צבעוניים אחרים. רק לתת להם להצטנן לפני ההגשה כי כשהם מייד אחרי בישול, הם נוטים להתפרק. ותמונה: פלפל ממולא

פלפלים ממולאים מתכון

הכנת מלית הבשר חומרים 800 גר' בשר 3/4 כוס אורז 2 בצלים 2 תפוחי אדמה מגורדים פלפל שחור שמן זית כורכום פפריקה מתוקה מלח פטרוזיליה קצוצה דק 6 שיני שום קצוצות הכנה לטגן את הבצל שקצצנו דק עד הזהבה .להשרות את האורז במים חמים לחצי שעה .לערבב הבצל ,האורז עם המים וכל שאר החומרים עם הבשר ולהשאיר את התערובת לחצי שעה לספיגת הטעמים הרוטב לטגן בצל בינוני קצוץ דק בשמן זית עד הזהבה.להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות דק לשתי דקות תוך כדי ערבוב. להוסיף כ6-8 עגבניות בשלות מגורדות וקופסא רסק עגבניות. להרתיח ולהוסיף 2 כוסות מרק עוף .לתבל במלח ,פלפל שבבי צ'ילי חריף ,פפריקה ו 2 כפות סוכר

נשמט מהמתכון....

לבשל על אש נמוכה 3 שעות. אצלי בישול ממולאים תמיד בישול ארוך

פלפל ממולא ושניצל ממולא

שבת שלום לכווווווולם כבר לא מעט שזמן אני משתתפת סמויה בפורום - לקריאה בלבד, והאמת היא שלמדתי המון רציתי לשאול אם מישהי או מישהו יכול לעזור לי במתכון שווה או טיפים טובים לפלפל ממולא כמו כן, האם מוכר לכם שניצל ממולא בפסטו? תודה רבה רבה שבת שלום

ברוכה הבאה גלגרנית!

שמחים שהצטרפת. קבלי וברכת שבת שלום גם.

פלפלים ממולאים מתכון

הכנת מלית הבשר חומרים 800 גר' בשר 3/4 כוס אורז 2 בצלים 2 תפוחי אדמה מגורדים פלפל שחור שמן זית כורכום פפריקה מתוקה מלח פטרוזיליה קצוצה דק 6 שיני שום קצוצות הכנה לטגן את הבצל שקצצנו דק עד הזהבה .להשרות את האורז במים חמים לחצי שעה .לערבב הבצל ,האורז עם המים וכל שאר החומרים עם הבשר ולהשאיר את התערובת לחצי שעה לספיגת הטעמים הרוטב לטגן בצל בינוני קצוץ דק בשמן זית עד הזהבה.להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות דק לשתי דקות תוך כדי ערבוב. להוסיף כ6-8 עגבניות בשלות מגורדות וקופסא רסק עגבניות. להרתיח ולהוסיף 2 כוסות מרק עוף .לתבל במלח ,פלפל שבבי צ'ילי חריף ,פפריקה ו 2 כפות סוכר

אוח......

זה נראה פשוט נפלא! תודה מוטי.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה:
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר