אני מאמצת את הטאבולה מהתפריט שלך. עם המון פטרוזיליה והמון לימון ובלי בצל בבקשה

כל השאר נשאיר לחורף (איפה הוא???)

(הממםםםם...גרגר מהרהר בהודעה קודמת שלך....)

מזתומרת? שאני אסמוך על מישו אחר שיטחן לי אותם?

אני צכה לראות בעינים ת'אגוזים השלמים כדי שלא יערבבו לי אותם עם משו בלתי צפוי..... אם את לא תכיני - אני אכין וטוב לך שיהיה לי חם

נהדר! אהבתי!

גישה כלבבי


גרגר, אתה מתעודד או שרק נדמה לי???

אז למה לא לקחת כבר ישר טחונים? סליחה שאני סתם מקשה,

אני מחפשת תירוצים לא להכין כלום...

מזתומרת? שאני אסמוך על מישו אחר שיטחן לי אותם?

אני צכה לראות בעינים ת'אגוזים השלמים כדי שלא יערבבו לי אותם עם משו בלתי צפוי..... אם את לא תכיני - אני אכין וטוב לך שיהיה לי חם

(הממםםםם...גרגר מהרהר בהודעה קודמת שלך....)


איזו מהן???

מזתומרת? שאני אסמוך על מישו אחר שיטחן לי אותם?

אני צכה לראות בעינים ת'אגוזים השלמים כדי שלא יערבבו לי אותם עם משו בלתי צפוי..... אם את לא תכיני - אני אכין וטוב לך שיהיה לי חם

גישה כלבבי

עוגת תפוחים נסורת וסוכר חום

מסדרת "עוגות הסטודנטים שמלכלכות קערה אחת ומטרפה אחת": בקערה (פלסטיק יהיה יעיל) מרככים 50 גרם מרגרינה/חמאה (אני מעדיף מרגרינה משיקולי טעם) במיקרו. 20-30 שניות בעוצמה בינונית. לא נורא אם חלק יינתך לגמרי. מוסיפים: 3/4 כוס סוכר חום (כהה, הרטוב) דחוס 1/3 כפית מלח תמצית וניל 2 ביצים שלמות מערבבים היטב לעיסה אחידה בעזרת מטרפה ידנית. קולפים 2 תפוחי גרנד חמוצים, חותכים את הפאות ופורסים אותן לפרוסות דקות. מוסיפים לתערובת בקערה. מוסיפים גם חצי כפית קינמון, ואפשר ורצוי גם קצת בהרט או חוואיג' לקפה. מערבבים. מוסיפים 1/2 כוס מים (או 1/4 כוס מים ו-1/4 כוס יין לבן. אפשר להוסיף גרידת לימון ו/או מעט מיץ לימון טרי אם אוהבים) ומערבבים. מוסיפים 1-1.5 כוסות קמח נסורת וחצי שקית אבקת אפיה. מערבבים לעיסה אחידה ללא גושים. מעבירים לתבנית אלומיניום חד פעמית (אין צורך לשמן). אופים בחום 170 מעלות 40-45 דקות.

אהבתי את הגישה. עכשיו נותר לך רק להכין ולצלם. ולא...

לא מקבלים תמונות מפעם...

איזו מהן???


אני אשאיר לך להרהר בסוגיה הזו

בשעה שאעשה דרכי אל ביתי ומיטתי. (הכרית שלך והשמיכה שלך הם הדברים שתמיד יגידו לך שלום בבואך, ולא משנה למה וכמה נעדרת)

גרגר, אתה מתעודד או שרק נדמה לי???


עוגה לשבת: מה אתם מכינים??? במילים אחרות, אולי יחזור לי החשק להכין משהו...


בתכנון היתה עוגת התפוחים הבחושה של קרין

גורן, מהירה להכנה וטעימה, בדיוק מה שצריך בחום הזה. אבל הבן הצעיר הגיע לסופ"ש ונזכר בנוסטלגיה בעוגת השוקולד שהייתי מכינה להם לימי הולדת בילדותם, כך שכנראה זה יהיה הכיוון. נחיה ונראה יש עוד הרבה זמן היום.

עוגת תפוחים נסורת וסוכר חום

מסדרת "עוגות הסטודנטים שמלכלכות קערה אחת ומטרפה אחת": בקערה (פלסטיק יהיה יעיל) מרככים 50 גרם מרגרינה/חמאה (אני מעדיף מרגרינה משיקולי טעם) במיקרו. 20-30 שניות בעוצמה בינונית. לא נורא אם חלק יינתך לגמרי. מוסיפים: 3/4 כוס סוכר חום (כהה, הרטוב) דחוס 1/3 כפית מלח תמצית וניל 2 ביצים שלמות מערבבים היטב לעיסה אחידה בעזרת מטרפה ידנית. קולפים 2 תפוחי גרנד חמוצים, חותכים את הפאות ופורסים אותן לפרוסות דקות. מוסיפים לתערובת בקערה. מוסיפים גם חצי כפית קינמון, ואפשר ורצוי גם קצת בהרט או חוואיג' לקפה. מערבבים. מוסיפים 1/2 כוס מים (או 1/4 כוס מים ו-1/4 כוס יין לבן. אפשר להוסיף גרידת לימון ו/או מעט מיץ לימון טרי אם אוהבים) ומערבבים. מוסיפים 1-1.5 כוסות קמח נסורת וחצי שקית אבקת אפיה. מערבבים לעיסה אחידה ללא גושים. מעבירים לתבנית אלומיניום חד פעמית (אין צורך לשמן). אופים בחום 170 מעלות 40-45 דקות.

מה זה קמח נסורת? ממש לא יודעת למה הכוונה

עוגה לשבת: מה אתם מכינים??? במילים אחרות, אולי יחזור לי החשק להכין משהו...


זו תהיה עוגת השבת שלי

עוגה לימונית קרירה מתאימה בעיני בול לקיץ. אגב מתכוונת לקצר תהליכים לאפות בתבנית 1 של 26 ולחלק ל 3 . שוקלת אם להמיר את ציפוי החלבונים (למרות שעוברים תהליך חימום, לא מתה על קצף ביצים) בשמנת מתוקה עם מעט קרם קוקוס. עוגת קוקוס במלית רפרפת לימון וציפוי של 7 דקות לעוגה: 6 ביצים מופרדות ½ 2 כוסות (350 גר' קמח). 2 כפיות אבקת אפיה ½ כפית סודה לשתיה ½ כפית מלח 170 גר' חמאה רכה ¾ 1 כוסות (350 גר' )סוכר מחולקות 1 כפית תמצית וניל ½ 1 כוסות (360 מ"ל) רוויון ¼ כוס קרם קוקוס ½ כפית קרם טרטר לרפרפת: 3 ביצים 1 כפית קליפת לימון מגוררת ¾ כוס (150 גר')סוכר 60 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות לציפוי: ½ 1 כוסות (300 גר') סוכר 60 מ"ל מים קרים 1 כף סירופ תירס בהיר 1 כפית תמצית וניל לעיטור: 2 כוסות שבבי קוקוס הכנת הרפרפת: לטרוף יחד ביצים סוכר ומיץ לימון ולהניח על באן מרי. לחמם תוך המשך טריפה עד שהתערובת מסמיכה (כ 10 דקות). להסיר מהאש ולהוסיף את קוביות החמאה לטרוף עד שהחמאה נמסה . להוסיף קליפת לימון. לכסות בניילון נצמד על פני הרפרפת למניעת היווצרות קרום ולצנן במקרר. ניתן להכין כמה ימים מראש. הכנת העוגה: לשמן ולקמח 2 תבניות 24 . לחמם תנור ל 180 מ"צ להקציף חמאה. ולהוסיף בהדרגה 300 גר' סוכר (כוס וחצי). להקציף לתערובת אורירית. להוסיף חלמונים בזה אחר זה תוך הקצפה. להוסיף וניל ולהקציף עד שהתערובת אחידה ואורירית. בקערה נפרדת לערבב קרם קוקוס ורוויון. להוסיף בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח את הנוזלים תוך הקצפה במיקסר במהירות נמוכה. יש להתחיל ולסיים עם הקמח. להקציף חלבונים בתוספת קרם טרטר לקצף רך. להוסיף בהדרגה את שארית הסוכר ולהקציף לקצף יציב. להעביר חלק מהקצף לתערובת החלמונים ולערבב לריכוך המסה. להוסיף את יתרת הקצף ולקפל בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. לחלק את התערובת בין שתי תבניות וליישר. לאפות 35 – 40 דקות עד לקבלת מרקם קפיצי וקיסם ההנעץ בעוגה יוצא נקי. לצנן בתבנית על רשת כ 10 דקות. להוציא מהתבנית ולצנן על רשת . הכנת הציפוי: להניח בקערה מעל מים מבעבעים (בן מרי) חלמונים סוכר מים וסירופ תירס. להקציף במיקסר יד במהירות נמוכה כ 3 - 4 דקות. להגביר מהירות ולהקציף עוד 3 – 4 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק. להסיר מהחום. להוסיף וניל ולהקציף עוד דקה או שתיים עד שהקצף מתקשה. לשימוש מיידי! הרכבה: לחצות כל עוגה ל 2 לרוחבה. להניח חלק ראשון על צלחת הגשה ולמרוח עליו שליש מהרפרפת ו 2 כפות קוקוס. להמשיך כך עם 2 חלקים נוספים של העוגה. להניח את החלק האחרון. לצפות את העוגה מכל הכיוונים בציפוי המוקצף. לפזר את הקוקוס הנותר (כמות של 1 כוס) על הקצף. לשמור בקירור עד ההגשה. מקור המתכון: Joyofbaking . אתר נפלא. עד היום לא נפלתי עם אף מתכון של הגב' Jaworski http://www.joyofbaking.com/ מבטיחה תמונה לאחר הביצוע.

וזו עוגת השבת שלי

בקערה 1 לערבב: 1/2 כוס סוכר 6 חלמונים 3 כפות יין 1 כף חומץ (מבטל את הטעם של אבקת אפיה) בקערה 2 לערבב: 1/2 כוס קמח תופח 1 כף אבקת אפיה 1 כוס קוקוס 3/4 כוס אגוזים קצוצים גס 100 גר' שוקולד מריר מגורר לאחד את 2 התערובות להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר ולהוסיף בזהירות לתערובת. לאפות תבנית מס' 26 בחום בינוני 50 דקות. להכין נס קפה מ-: 1/2 כוס מים פושרים 1 כפית נס קפה 1 כפית סוכר להרטיב את העוגה המוכנה ועשיו מי שרטצה להשמין אבל גם להנות מאוד: להקציף שמנת מתוקה + כף שטוחה נס קפה + 2 כפות אבקת סוכר לחתוך את העוגה ולצפות בין השכבות ולפזר למעלה תלתלי שוקולוד. הערה: כשמכינים את העוגה לאירוח עדיף להכפיל את כמות הקצפת והעוגה ממש עשירה.

עוגה לשבת: מה אתם מכינים??? במילים אחרות, אולי יחזור לי החשק להכין משהו...


הכי עוגה לקיץ. לתייק במחלקת הבטלנים

מאת ענת חברתי, האמא של העוף בשזיפים. 2 כוסות סוכר 2 כפיות א. אפיה 2 כפיות סודה לשתיה 2 כפיות קינמון 2 כוסות קמח לערבב בכף בקערה ואז להוסיף 2 ביצים 1/2 כוס שמן קופסה רסק תפוחי עץ פרי הגליל הירוק ללא סוכר - ושוב לערבב בכף ( לא מיקסר חלילה) ולשדרוג להוסיף אגוזים וצימוקים ולתנור ב 180 מעלות ל - 40 דקות בסיר פלא או עוגת אינגליש. עכשיו בה הטיפ לעצלנים האמיתיים - לערבב הכל בתוך תבנית סיליקון - ואז יש רק כף לשטוף. טעימה לאללה. כמעט לא מבדילים בינה לבין עוגת גזר וחבר מהעבודה הכניס רסק תפוחים ממותק, והוריד את כמות הסוכר לחצי כוס. טוען שזה יוצא אותו דבר.

אני הולכת לנסות לעשות אותה עם סוכרזית

למען אורח סוכרתי שמגיע הערב. אדווח בהמשך.
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר