עוגה לשבת: מה אתם מכינים??? במילים אחרות, אולי יחזור לי החשק להכין משהו...

אם אכין (והדגש על אם) זה יהיה עוגת תפוחים ונסורת עם סוכר חום


אם... מילה גדול (שים לנו מתכון בבקשה...)

IF by Rudyard Kippling If you can keep your head when all about you are losing theirs And blaming it on you. If you can trust yourself when all men doubt you But make allowance for their doubting too. If you can dream and not make dreams your master. If you can think and not make thoughts your aim. If you can meet with triumph and disaster. And treat those two impostors just the same. If you can bear to hear the truth you've spoken Twisted by knaves to make a trap for fools Or watch the things you gave your life to, broken And stoop and build'em up with worn out tools. If you can make one heap of all your winnings And risk it on one turn of pitch and toss And lose, and start again at your beginnings And never breathe a word about your loss. If you can force your heart, and nerve, and sinew To serve your turn long after they are gone And so "hold on" when there is nothing on you except the will which says to them "hold on!" If you can talk with crowds and keep your virtue Or walk with kings, nor lose the common touch. If neither foe nor loving friend can hurt you. If all men count with you ... but none too much. If you can fill the unforgiving minute with sixty seconds worth of distant run. Yours is the earth, and everything that's in it. And which is more ... You'll be a Man, my son.

עוגה לשבת: מה אתם מכינים??? במילים אחרות, אולי יחזור לי החשק להכין משהו...


אם אכין (והדגש על אם) זה יהיה עוגת תפוחים ונסורת עם סוכר חום

לעומת זאת ברצון הייתי נועץ שיניים בצלעה מונחת על פיתה עירקית רכה וטרייה

טאבולה עמוסת ירק ולימון, קצת חריף, וכוס יין אדום.

עוגה לשבת: מה אתם מכינים??? במילים אחרות, אולי יחזור לי החשק להכין משהו...


ווקשה. עוגה טעימה

שנקראת אצלנו "העוגה של מגדי" חומרים לבצק: 1 מרגרינה בלי מלח 150 גרם אגוזים כוס וחצי קמח תופח 1 ביצה חצי כוס סוכר כל זה לבלנדר. לשטח הבצק בתבנית משומנת. 10 דקות בתנור מחומם מראש 180 מעלות להמיס 150 גרם שוקולד ו-3/4 חבילה מרגרינה להוסיף קצת אייריש קרים ולצנן קצת. להוסיף בבחישה איטית 4 חלמונים להקציף 4 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לערבב הקצף עם קרם השוקולד לשפוך על הבצק ולאפות עוד 20 דקות. לחתוך לריבועים לערבב ברגש

אם... מילה גדול (שים לנו מתכון בבקשה...)

IF by Rudyard Kippling If you can keep your head when all about you are losing theirs And blaming it on you. If you can trust yourself when all men doubt you But make allowance for their doubting too. If you can dream and not make dreams your master. If you can think and not make thoughts your aim. If you can meet with triumph and disaster. And treat those two impostors just the same. If you can bear to hear the truth you've spoken Twisted by knaves to make a trap for fools Or watch the things you gave your life to, broken And stoop and build'em up with worn out tools. If you can make one heap of all your winnings And risk it on one turn of pitch and toss And lose, and start again at your beginnings And never breathe a word about your loss. If you can force your heart, and nerve, and sinew To serve your turn long after they are gone And so "hold on" when there is nothing on you except the will which says to them "hold on!" If you can talk with crowds and keep your virtue Or walk with kings, nor lose the common touch. If neither foe nor loving friend can hurt you. If all men count with you ... but none too much. If you can fill the unforgiving minute with sixty seconds worth of distant run. Yours is the earth, and everything that's in it. And which is more ... You'll be a Man, my son.

גדול=גדולה

לא מסוגלת לחשוב על בשר בכלל בחום הזה

אבטיח עסיסי למשל, לא יותר טוב? או מלון כתום??? ואני מחכה גם לסברסים השמנמנים - קרים מהמקרר - יאמי!

אין קשר בין בשר לחום. זה הפחמימות הנלוות שעושות את הבעיה.

נסי את התפריט שהצעתי. אבל במדוייק!. לא לרמות ולו אפילו עם קמצוץ של תפו"א או אורז. ולא לוותר על היין כמובן. לטובת החום אפילו מותר לחטוא ולהגיש את היין האדום ישירות מהמקרר. (אגב, שרדונה לבן הולך נפלא עם כבש). הבו לי בשר בכל זמן ובכל מצב צבירה. שלי או של הבשר.

אופפ, חנטרישית שכמוני

אגוזי מלך כמובן אותם מכניסים למג'ימיקס יחד עם שאר חומרי הבצק

קוצצים ביחד או שהם ממש נטחנים?

ווקשה. עוגה טעימה

שנקראת אצלנו "העוגה של מגדי" חומרים לבצק: 1 מרגרינה בלי מלח 150 גרם אגוזים כוס וחצי קמח תופח 1 ביצה חצי כוס סוכר כל זה לבלנדר. לשטח הבצק בתבנית משומנת. 10 דקות בתנור מחומם מראש 180 מעלות להמיס 150 גרם שוקולד ו-3/4 חבילה מרגרינה להוסיף קצת אייריש קרים ולצנן קצת. להוסיף בבחישה איטית 4 חלמונים להקציף 4 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לערבב הקצף עם קרם השוקולד לשפוך על הבצק ולאפות עוד 20 דקות. לחתוך לריבועים לערבב ברגש

לערבב ברגש. אהבתי! שאלה בקשה:

אגוזים - איזה? קצוצים? שלמים? טחונים? נשמע מצוין.

לעומת זאת ברצון הייתי נועץ שיניים בצלעה מונחת על פיתה עירקית רכה וטרייה

טאבולה עמוסת ירק ולימון, קצת חריף, וכוס יין אדום.

לא מסוגלת לחשוב על בשר בכלל בחום הזה

אבטיח עסיסי למשל, לא יותר טוב? או מלון כתום??? ואני מחכה גם לסברסים השמנמנים - קרים מהמקרר - יאמי!

לערבב ברגש. אהבתי! שאלה בקשה:

אגוזים - איזה? קצוצים? שלמים? טחונים? נשמע מצוין.

אופפ, חנטרישית שכמוני

אגוזי מלך כמובן אותם מכניסים למג'ימיקס יחד עם שאר חומרי הבצק

גדול=גדולה


עוגת תפוחים נסורת וסוכר חום

מסדרת "עוגות הסטודנטים שמלכלכות קערה אחת ומטרפה אחת": בקערה (פלסטיק יהיה יעיל) מרככים 50 גרם מרגרינה/חמאה (אני מעדיף מרגרינה משיקולי טעם) במיקרו. 20-30 שניות בעוצמה בינונית. לא נורא אם חלק יינתך לגמרי. מוסיפים: 3/4 כוס סוכר חום (כהה, הרטוב) דחוס 1/3 כפית מלח תמצית וניל 2 ביצים שלמות מערבבים היטב לעיסה אחידה בעזרת מטרפה ידנית. קולפים 2 תפוחי גרנד חמוצים, חותכים את הפאות ופורסים אותן לפרוסות דקות. מוסיפים לתערובת בקערה. מוסיפים גם חצי כפית קינמון, ואפשר ורצוי גם קצת בהרט או חוואיג' לקפה. מערבבים. מוסיפים 1/2 כוס מים (או 1/4 כוס מים ו-1/4 כוס יין לבן. אפשר להוסיף גרידת לימון ו/או מעט מיץ לימון טרי אם אוהבים) ומערבבים. מוסיפים 1-1.5 כוסות קמח נסורת וחצי שקית אבקת אפיה. מערבבים לעיסה אחידה ללא גושים. מעבירים לתבנית אלומיניום חד פעמית (אין צורך לשמן). אופים בחום 170 מעלות 40-45 דקות.

אין קשר בין בשר לחום. זה הפחמימות הנלוות שעושות את הבעיה.

נסי את התפריט שהצעתי. אבל במדוייק!. לא לרמות ולו אפילו עם קמצוץ של תפו"א או אורז. ולא לוותר על היין כמובן. לטובת החום אפילו מותר לחטוא ולהגיש את היין האדום ישירות מהמקרר. (אגב, שרדונה לבן הולך נפלא עם כבש). הבו לי בשר בכל זמן ובכל מצב צבירה. שלי או של הבשר.

אני מאמצת את הטאבולה מהתפריט שלך. עם המון פטרוזיליה והמון לימון ובלי בצל בבקשה

כל השאר נשאיר לחורף (איפה הוא???)

קוצצים ביחד או שהם ממש נטחנים?


נטחנים

אז למה לא לקחת כבר ישר טחונים? סליחה שאני סתם מקשה,

אני מחפשת תירוצים לא להכין כלום...
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר