20.10.05 | 22:04
מה עושים עם דלורית?
(ובמילים אחרות- מה אפשר לעשות עם ה"דלעת במסווה" הזו?
20.10.05 | 22:56

בעצם כל מה שעושים עם דלעת. אפשר גם למלא. לג'יימי אוליבר היה מתכון של דלורית ממולאת

אם מענין אחפש את הספר.
20.10.05 | 23:24

בבקשה - המתכון של ג'ימי אוליבר : מתכון: דלורית ממולאת - ג'ימי אוליבר

מתכון: דלורית ממולאת רכיבים: 1 דלורית שמן זית בצל קצוץ דק שום כתוש תבלינים אהובים פטריות פוריצ'יני מושרות במים רותחים 5 דקות צנוברים חופן אורז לא מבושל אופן הכנה: חותכים הדלורית לשני חלקים לאורך ומרוקנים חלק מה"בשר" שלה עם כף פריזיאן במחבת מטגנים הבצל, השום, התבלינים אח"כ מוסיפים הפטריות, הצנוברים והאורז הלא-מבושל מוסיפים מעט ממי השרייה של הפטריות מבשלים 5 דקות יחד ממלאים הדלורית מחזירים שני החצאי מורחים על הדלורית שמן זית מבחוץ עוטפיםהיטב בנייר כסף שעה ורבע בתנור בחום בינוני-גבוה (הוא ממליץ על גבוה) להגשה: לא מורידים את נייר הכסף, אלא מניחים על מגש ופורסים בסכין חדה פרוסות עבות הערות: מקור המתכון: ג'יימי אוליבר "השף העירום" www.jamieoliver.com הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
20.10.05 | 23:25

וגם - מתכון: דלורית של סמדר ודלורית עם תפוחי אדמה של רעיה

מתכון: דלורית של סמדר ודלורית עם תפוחי אדמה של רעיה רכיבים: 13:29 8/07/05 סמדר דלורית לא צריכה הרבה כדי להיות מעדן: קבצים מצורפים דלורית לפני דלורית יאמייי קצת שמ"ז, קצת מלח, פלפל ועשבי תיבול כמו רוזמרין למשל, לסדר בתבנית ולהכניס לתנור עד שיתרכך וקצת ישחים - מממ... משו-ללקק-את-השפתיים. אופן הכנה: דלורית עם תפוח אדמה.. דלורית ותפוחי אדמה ביחס משקלי של בערך 1:1 לקלף ולחתוך לקוביות קטנות. לשים בסלסלת אידוי, קודם את הדלורית ומעל את תפוחי האדמה. לבשל עם מעט מים מתחת לסלסלת האידוי עד לריכוך. בינתיים לטגן בצל בחמאה או שמן. לרסק את הדלורית+תפ"א (אפשר בבלנדר מקל). אם המחית יוצאת סמיכה - להוסיף עד לסמיכות הרצויה מי בישול. לתבל לפי הטעם, ולחמם יחד עם הבצל המטוגן. אפשר לרכך את הקוביות גם במיקרו. מבוסס על רעיון של אחותי. בתאבון הערות: מקור המתכון: סמדר ורעיה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
20.10.05 | 23:40

ועוד רעיון

לחתוך את הדלורית לאורכה לשמיניות לשים בתבנית תנור עם שמן זית ותבלינים כמו כמון וכורכום ומלח ופלפל ופשוט להכניס לגריל התנור . אפשר גם לתבל עם מלח גס, פלפל שחור וטימין ושוב שמן זית . לקלות בתנור. יוצא נהדר. אפשר כמובן לשחק עם התבלינים
21.10.05 | 00:08

וגם - מתכון: דלורית של סמדר ודלורית עם תפוחי אדמה של רעיה

מתכון: דלורית של סמדר ודלורית עם תפוחי אדמה של רעיה רכיבים: 13:29 8/07/05 סמדר דלורית לא צריכה הרבה כדי להיות מעדן: קבצים מצורפים דלורית לפני דלורית יאמייי קצת שמ"ז, קצת מלח, פלפל ועשבי תיבול כמו רוזמרין למשל, לסדר בתבנית ולהכניס לתנור עד שיתרכך וקצת ישחים - מממ... משו-ללקק-את-השפתיים. אופן הכנה: דלורית עם תפוח אדמה.. דלורית ותפוחי אדמה ביחס משקלי של בערך 1:1 לקלף ולחתוך לקוביות קטנות. לשים בסלסלת אידוי, קודם את הדלורית ומעל את תפוחי האדמה. לבשל עם מעט מים מתחת לסלסלת האידוי עד לריכוך. בינתיים לטגן בצל בחמאה או שמן. לרסק את הדלורית+תפ"א (אפשר בבלנדר מקל). אם המחית יוצאת סמיכה - להוסיף עד לסמיכות הרצויה מי בישול. לתבל לפי הטעם, ולחמם יחד עם הבצל המטוגן. אפשר לרכך את הקוביות גם במיקרו. מבוסס על רעיון של אחותי. בתאבון הערות: מקור המתכון: סמדר ורעיה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

נשמע מצויין...

הדולרית תצטרף לניסוי ארוחת ערב שבת הקרובה.. האמת? כבר מקרקרת לי הבטן מהמחשבה על הדלורית. תודה רבה ובון-אפטיט!
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אורח
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר