תודה, מאוד שמחה לקרוא ויווש,ומסכימה איתך,

בנתיים, אני מכינה את מלית הגבינה (1 ק"ג סקי 5%, זה מה שקנו לי..) וצריך לשטח מחצית הבצק בתבנית. התבנית הזו מעלה תמיד זכרונות, של סבתא, שנפטרה לפני שנים אחדות. סבתא הותירה אחריה 3 תבניות כאלו, במשפחה קוראים להן "התבניות הלבנות", הן מאמייל לבן, עם שוליים שחורים, ונראות יפות, הזמן במקרה שלהן, לא הותיר בם סימנים.. סבתא נהגה לאפות בתבניות את ה "פלודן" במפורסם שלה, שלצערי לא הצלחתי לשחזר או למצוא מתכון מדוייק , כמו שלה. (היא שמה בפלודן, גם ריבה מעלי ורדים שרקחה בעצמה.. וכעבור שנים, ריבת תותים ..היו גם המון אגוזים, וכל טוב...) סבתא נהגה לאפות בתבנית הזו את סהרוני הרהט.. שלה, מבצק שמנת אני חושבת, הכל היה נחטף, חם, חם.. אבל הפעם מדובר, בעוגת גבינה, עוגת גבינה עם פירורים..

תגידי חנית הסבתא שלך לא היתה במקרה גם הסבתא שלי??? אותם מתכונים אותן תבניות

נראה לי שאוסם לקחו את המתכון מיולה

עוגה פשוטה וטעימה: בצק: 1 כוס סוכר 1/2 1 כוסות קמח תופח 1/4 1 מרגרינה רכה 1 סוכר וניל מילוי: 1 ק"ג גבינה לבנה (אני משתמשת בסקי ) 1 ביצה 6 כפות פודינג וניל אינסטנט 50 גר' צימוקים - אופציה 1 כוס סוכר 1 קליפת לימון מגוררת לרפד תבנית מלבנית בחצי כמות הבצק. לערבב את חומרי המילוי ולשפוך על הבצק. לגרר על פומפיה גסה את שאר כמות הבצק. לאפות בחום בינוני/גבוה כ- 30 -40 דקות.

איזה מזל שהאפרוח שלי לא רואה את התמונות האלו! אצלנו קוראים לזה" העוגה של איריס

כי זו איריס שהביאה לנו תמיד את העוגה הזו, במיוחד לשון, וקנתה את ליבו של האפרוח לעד. כבר המון זמן שלא הכנתי, כי מה הטעם, בין כך הוא תמיד יאמר לי "של איריס הרבה יותר טעים"... האמת, הוא מזה צודק. נראות נפלא העוגות שלכם, חנית ומוטי! אילו רק הייתם רושמים כתובת, מיד הייתי מביאה את האפרוח אליכם לאיזה יישור שורה או משהו דומה...

ניצי,חושבת ששמרתי את כולן, כך שאם מישהו רוצה איזה מתכון

רק שיגיד, אני מכינה את עוגת הגבינה עם הפרורים, תכף אקליד מתכון, :-)

המון תודות חנית, וחיבוק גדול גם.

שבוע טוב!

נראה נהדר.....

זה ההבדל הקטן בין אופה מנוסה לאופה כמוני....נראה טעים מאד

תודה !

איזה מזל שהאפרוח שלי לא רואה את התמונות האלו! אצלנו קוראים לזה" העוגה של איריס

כי זו איריס שהביאה לנו תמיד את העוגה הזו, במיוחד לשון, וקנתה את ליבו של האפרוח לעד. כבר המון זמן שלא הכנתי, כי מה הטעם, בין כך הוא תמיד יאמר לי "של איריס הרבה יותר טעים"... האמת, הוא מזה צודק. נראות נפלא העוגות שלכם, חנית ומוטי! אילו רק הייתם רושמים כתובת, מיד הייתי מביאה את האפרוח אליכם לאיזה יישור שורה או משהו דומה...

אני שולחת .. לקחתי שורה את היתר השארתי

לאבא'לה.. שעוגות גבינה הן האהובות עליו ביותר . בכל משלוחה של מתוקים , אני נשאלת.. ומה עם איזה עוגת גבינה.. אז עד הפעם הבאה לא צריך לשאול.. ,וזה שאינה מתוקה מדיי הוסיפה לעוגה בעיניו פלוססס (וזה שימח אותי ) וניצי ,העוגות שלך חתיכות אחת אחת בעיניי!

תגידי חנית הסבתא שלך לא היתה במקרה גם הסבתא שלי??? אותם מתכונים אותן תבניות


מה? באמת ??? ספרי..

היתה גם עוגה,עם חצי בהיר וחצי כהה יותר, עם אגוזים וריבה באמצע, כזו נימוכה,משהו דומה לזו בתמונה (לקוחה גם מחוברת של אוסם), מתכוני ילדות אבודים.. חלק מהמטעמים המתוקים היו בסירי פלא, אבל זה שייך לסיפור אחר..

הפלודן אוי כמה אהבנו אותו ולצערי אין מתכון מתאים

אני זוכרת ימי אפייה טרום חגים, סבתא היתה פורשת סדינים לבנים על הרהיטים בסלון ומתחילה להכין דפי בצק דקיקים כל כך שאפשר היה לראות בעדם, משהו כמו הפילו דהיום רק יותר עסיסי וממלאת אותו ברחת לוקום אגוזים צמוקים ריבות וכדומה פשוט מעדן וגם כיסונים מבצק פריך אותם מלאה בריבת דובדבנים תוצרת בית כמובן...

אוי, אני זוכרת את העוגה הזו!!!!

בטוחה גם שיש לי מתכון באיזשהו מקום. לחפש??? מי שימצא קודם, שיעלה. ניחוח של הבית, ימים רחוקים!

תודה, מאוד שמחה לקרוא ויווש,ומסכימה איתך,

בנתיים, אני מכינה את מלית הגבינה (1 ק"ג סקי 5%, זה מה שקנו לי..) וצריך לשטח מחצית הבצק בתבנית. התבנית הזו מעלה תמיד זכרונות, של סבתא, שנפטרה לפני שנים אחדות. סבתא הותירה אחריה 3 תבניות כאלו, במשפחה קוראים להן "התבניות הלבנות", הן מאמייל לבן, עם שוליים שחורים, ונראות יפות, הזמן במקרה שלהן, לא הותיר בם סימנים.. סבתא נהגה לאפות בתבניות את ה "פלודן" במפורסם שלה, שלצערי לא הצלחתי לשחזר או למצוא מתכון מדוייק , כמו שלה. (היא שמה בפלודן, גם ריבה מעלי ורדים שרקחה בעצמה.. וכעבור שנים, ריבת תותים ..היו גם המון אגוזים, וכל טוב...) סבתא נהגה לאפות בתבנית הזו את סהרוני הרהט.. שלה, מבצק שמנת אני חושבת, הכל היה נחטף, חם, חם.. אבל הפעם מדובר, בעוגת גבינה, עוגת גבינה עם פירורים..

ואצלי זה תבניות אמייל שחורות עם נקודות לבנות.

לא מחליפה אותן בשום דבר. יש עוגות שיוצאות נהדר רק בתבנית הזו.

הפלודן אוי כמה אהבנו אותו ולצערי אין מתכון מתאים

אני זוכרת ימי אפייה טרום חגים, סבתא היתה פורשת סדינים לבנים על הרהיטים בסלון ומתחילה להכין דפי בצק דקיקים כל כך שאפשר היה לראות בעדם, משהו כמו הפילו דהיום רק יותר עסיסי וממלאת אותו ברחת לוקום אגוזים צמוקים ריבות וכדומה פשוט מעדן וגם כיסונים מבצק פריך אותם מלאה בריבת דובדבנים תוצרת בית כמובן...

יש לי מתכון של פלודן של לארה מאורט

מנסה לצרף, בתקווה שיצטרף... אלוהי וואלה, אנא מכם.
פלודן גליצאי
(103.5 KiB) עדיין לא הורד

תודה,מכירה את הגירסא הזו של לארה, לא קרובה

וחביבה. מצאתי גזרון עיתון שאמא שלי גזרה פעם,ישן ולא ידוע מאיזה עיתון,צרפתי..משום מה לא הכנתי , הגיע הזמן.. אגב, מולי בר דוד בספרה , מביאה גם 2 גירסאות של פלודן, ניסיתי..

נוסטלגיה - יש לי את החוברות האלו עדיין.....ראשית האפייה שלי "עוגת חול" משם.

היתה יבשושית, מסוג העוגות שצריך "לאכול בשניים" - אחד לועס והשני תופח לו על הגב שהעוגה תרד... דונה

המתכונים של פעם היו פשוטים ולענין. אהבתי אותם, ואתם?

יש לך מתכון עוגת פרג בציפוי פדינג וניל עם חמאה.

הי בנות ראיתי שכתבת שיש לך את החוברות של אסם מפעם יש לך מתכון לעוגת הגבינה האפויה עם הבצק למעלה ולמטה ?? אודה לך מאוד אם תעלי את המתכון תודה

אחפש מחר בחוברות, יש לך מושג מאיזה חוברת המתכון לקוח?

עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: sds1231,
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר