זוכרים את חוברות המתכונים של אוסם?..

לפני שנים, רבות..כל השולח לחברת אוסם 3 או 5 מארזים של מוצרים שלהם (לא בטוחה במס'), היית יכול לבקש חוברת מתכונים, לא יודעת אם השירות הזה עוד קיים, אבל יש לנו במאגר, עוד מאז, כ- 8 חוברות שונות, עם יופי של מתכונים, גם פסטות גם מאפים ועוד. אומנם חלקן של החוברות פירסומיות , אבל תמיד ניתן להשתמש במוצרי החברה או להמיר. אני הולכת להכין עוגה מחוברת מס' 3. בנתיים שמתי לבצק שומרים.. וישר לקרור. מקוה שיהיה המשך טעים

זה טוב זה אוסם

יקירתי הזכרת לי וריגשת אותי מאוד מאוד כשסיפרת על החוברות הקטנות האלה בשבילי זה היה המורה הפרטי שלי לבישול לא אשכח לו את זה לעולם ,אבל עד מהרה גיליתי שזה אוביקט שיווקי נועד לשווק את המוצרים שלהם ,אבל אני ידעתי איך להתחמק מזה ולהשתמש במוצרים דומים אבל יותר זולים עד היום אני שומרת אותם אצלי כמו ספר הבישול הראשון שלי של רות סירקיס שעלה הון בימים ההם (בשביל זוג עם חובות ומשכתנא שתפחה כל יום בשני אחוזים) ......כן כן היו ימים כאלה אבל תאמינו החוברות האלה הם טובות גם היום כי המתכונים שלהם בסיסיים שאפשר לשדדרג לפי הטעם והצורך

בטח Uכרים! היו לי את כולן. לא יודעת אם שמרתי.

זוכרת את התמונות של החוברות הראשונות שהיו מיושהות, בחדשות הם כבר השתפרו קצת. ספרי לנו מה הכנת משם. יחי הנוסלטאלגיה.

זה טוב זה אוסם

יקירתי הזכרת לי וריגשת אותי מאוד מאוד כשסיפרת על החוברות הקטנות האלה בשבילי זה היה המורה הפרטי שלי לבישול לא אשכח לו את זה לעולם ,אבל עד מהרה גיליתי שזה אוביקט שיווקי נועד לשווק את המוצרים שלהם ,אבל אני ידעתי איך להתחמק מזה ולהשתמש במוצרים דומים אבל יותר זולים עד היום אני שומרת אותם אצלי כמו ספר הבישול הראשון שלי של רות סירקיס שעלה הון בימים ההם (בשביל זוג עם חובות ומשכתנא שתפחה כל יום בשני אחוזים) ......כן כן היו ימים כאלה אבל תאמינו החוברות האלה הם טובות גם היום כי המתכונים שלהם בסיסיים שאפשר לשדדרג לפי הטעם והצורך

תודה, מאוד שמחה לקרוא ויווש,ומסכימה איתך,

בנתיים, אני מכינה את מלית הגבינה (1 ק"ג סקי 5%, זה מה שקנו לי..) וצריך לשטח מחצית הבצק בתבנית. התבנית הזו מעלה תמיד זכרונות, של סבתא, שנפטרה לפני שנים אחדות. סבתא הותירה אחריה 3 תבניות כאלו, במשפחה קוראים להן "התבניות הלבנות", הן מאמייל לבן, עם שוליים שחורים, ונראות יפות, הזמן במקרה שלהן, לא הותיר בם סימנים.. סבתא נהגה לאפות בתבניות את ה "פלודן" במפורסם שלה, שלצערי לא הצלחתי לשחזר או למצוא מתכון מדוייק , כמו שלה. (היא שמה בפלודן, גם ריבה מעלי ורדים שרקחה בעצמה.. וכעבור שנים, ריבת תותים ..היו גם המון אגוזים, וכל טוב...) סבתא נהגה לאפות בתבנית הזו את סהרוני הרהט.. שלה, מבצק שמנת אני חושבת, הכל היה נחטף, חם, חם.. אבל הפעם מדובר, בעוגת גבינה, עוגת גבינה עם פירורים..

זוכרים את חוברות המתכונים של אוסם?..

לפני שנים, רבות..כל השולח לחברת אוסם 3 או 5 מארזים של מוצרים שלהם (לא בטוחה במס'), היית יכול לבקש חוברת מתכונים, לא יודעת אם השירות הזה עוד קיים, אבל יש לנו במאגר, עוד מאז, כ- 8 חוברות שונות, עם יופי של מתכונים, גם פסטות גם מאפים ועוד. אומנם חלקן של החוברות פירסומיות , אבל תמיד ניתן להשתמש במוצרי החברה או להמיר. אני הולכת להכין עוגה מחוברת מס' 3. בנתיים שמתי לבצק שומרים.. וישר לקרור. מקוה שיהיה המשך טעים

נוסטלגיה - יש לי את החוברות האלו עדיין.....ראשית האפייה שלי "עוגת חול" משם.

היתה יבשושית, מסוג העוגות שצריך "לאכול בשניים" - אחד לועס והשני תופח לו על הגב שהעוגה תרד... דונה

בטח Uכרים! היו לי את כולן. לא יודעת אם שמרתי.

זוכרת את התמונות של החוברות הראשונות שהיו מיושהות, בחדשות הם כבר השתפרו קצת. ספרי לנו מה הכנת משם. יחי הנוסלטאלגיה.

ניצי,חושבת ששמרתי את כולן, כך שאם מישהו רוצה איזה מתכון

רק שיגיד, אני מכינה את עוגת הגבינה עם הפרורים, תכף אקליד מתכון, :-)

זוכרים את חוברות המתכונים של אוסם?..

לפני שנים, רבות..כל השולח לחברת אוסם 3 או 5 מארזים של מוצרים שלהם (לא בטוחה במס'), היית יכול לבקש חוברת מתכונים, לא יודעת אם השירות הזה עוד קיים, אבל יש לנו במאגר, עוד מאז, כ- 8 חוברות שונות, עם יופי של מתכונים, גם פסטות גם מאפים ועוד. אומנם חלקן של החוברות פירסומיות , אבל תמיד ניתן להשתמש במוצרי החברה או להמיר. אני הולכת להכין עוגה מחוברת מס' 3. בנתיים שמתי לבצק שומרים.. וישר לקרור. מקוה שיהיה המשך טעים

עוגת גבינה ופרורים - חוברת אוסם מס' 3

בסוגריים השינויים שאני ערכתי, עוגת גבינה ופרורים לתבנית מלבנית גדולה (קטנה קצת מהתבנית של התנור) החומרים: 1/1/4 חבילות מרגרינה (אני שמה 225 גרם חמאה רכה) 1 כוס סוכר (שמתי 3/4 כוס) 1 שקית סוכר וניל (שמתי קצת תמצית וניל) 1 ביצה (מס' 1) 1 1/2 חבילות קטנות של קמח אוסם תופח (אני שמה:525 גרם קמח רגיל+1 שקיק אבקת אפיה=2.5 כפיות אבקה) מלית: 1 ק"ג גבינה לבנה (שמתי גבינת סקי 5%) 6 כפות קורנפלור (או אבקת פודינג וניל) (שמתי קורנפלור+תמצית וניל) 1 ביצה 1 כוס סוכר קליפת לימון מגוררת (לא שמתי) 50 גרם צימוקים (לא חובה), אז ויתרתי הפעם.. ההכנה: לערבב את כל חומרי הבצק,עד לקבלת בצק אחיד. להכניס למקרר לחצי שעה .(הוספתי טיפונת מים שסייעו לי לאחר את הבצק) לחלק את הבצק ל- 2 חלקים במחצית אחת לרפד תבנית בגובה 1/2 ס"מ, לשים מעל את מלית הגבינה את המחצית השניה לגרד במגרדת גסה על גבי המילוי עד שהפרורים יכסו את פני השטח לאפות בחום בינוני משך 30 עד 40 דקות (אפיתי 40 דקות ב180C ) העוגה חמה, כשתתקרר אצלם אותה

נראה לי שאוסם לקחו את המתכון מיולה

עוגה פשוטה וטעימה: בצק: 1 כוס סוכר 1/2 1 כוסות קמח תופח 1/4 1 מרגרינה רכה 1 סוכר וניל מילוי: 1 ק"ג גבינה לבנה (אני משתמשת בסקי ) 1 ביצה 6 כפות פודינג וניל אינסטנט 50 גר' צימוקים - אופציה 1 כוס סוכר 1 קליפת לימון מגוררת לרפד תבנית מלבנית בחצי כמות הבצק. לערבב את חומרי המילוי ולשפוך על הבצק. לגרר על פומפיה גסה את שאר כמות הבצק. לאפות בחום בינוני/גבוה כ- 30 -40 דקות.

עכשיו אני הולכת להכין אותה - מגבינה ש"עומדת להתעלף"...חחח

מתאים לי עוגת גבינה בלי פסטיבל מיותר.. והתמונה, עשתה את כל העבודה... דונה

בטח Uכרים! היו לי את כולן. לא יודעת אם שמרתי.

זוכרת את התמונות של החוברות הראשונות שהיו מיושהות, בחדשות הם כבר השתפרו קצת. ספרי לנו מה הכנת משם. יחי הנוסלטאלגיה.

יש לי את החוברות של אוסם

אם מישהי רוצה משם משהו - שתגיד. רעיה

עוגת גבינה ופרורים - חוברת אוסם מס' 3

בסוגריים השינויים שאני ערכתי, עוגת גבינה ופרורים לתבנית מלבנית גדולה (קטנה קצת מהתבנית של התנור) החומרים: 1/1/4 חבילות מרגרינה (אני שמה 225 גרם חמאה רכה) 1 כוס סוכר (שמתי 3/4 כוס) 1 שקית סוכר וניל (שמתי קצת תמצית וניל) 1 ביצה (מס' 1) 1 1/2 חבילות קטנות של קמח אוסם תופח (אני שמה:525 גרם קמח רגיל+1 שקיק אבקת אפיה=2.5 כפיות אבקה) מלית: 1 ק"ג גבינה לבנה (שמתי גבינת סקי 5%) 6 כפות קורנפלור (או אבקת פודינג וניל) (שמתי קורנפלור+תמצית וניל) 1 ביצה 1 כוס סוכר קליפת לימון מגוררת (לא שמתי) 50 גרם צימוקים (לא חובה), אז ויתרתי הפעם.. ההכנה: לערבב את כל חומרי הבצק,עד לקבלת בצק אחיד. להכניס למקרר לחצי שעה .(הוספתי טיפונת מים שסייעו לי לאחר את הבצק) לחלק את הבצק ל- 2 חלקים במחצית אחת לרפד תבנית בגובה 1/2 ס"מ, לשים מעל את מלית הגבינה את המחצית השניה לגרד במגרדת גסה על גבי המילוי עד שהפרורים יכסו את פני השטח לאפות בחום בינוני משך 30 עד 40 דקות (אפיתי 40 דקות ב180C ) העוגה חמה, כשתתקרר אצלם אותה

עוגת גבינה ופרורים

התקבלה מוצלחת, ככה אומרים..

זוכרים את חוברות המתכונים של אוסם?..

לפני שנים, רבות..כל השולח לחברת אוסם 3 או 5 מארזים של מוצרים שלהם (לא בטוחה במס'), היית יכול לבקש חוברת מתכונים, לא יודעת אם השירות הזה עוד קיים, אבל יש לנו במאגר, עוד מאז, כ- 8 חוברות שונות, עם יופי של מתכונים, גם פסטות גם מאפים ועוד. אומנם חלקן של החוברות פירסומיות , אבל תמיד ניתן להשתמש במוצרי החברה או להמיר. אני הולכת להכין עוגה מחוברת מס' 3. בנתיים שמתי לבצק שומרים.. וישר לקרור. מקוה שיהיה המשך טעים

יש לי אותם ...

עוגת גבינה ופרורים

התקבלה מוצלחת, ככה אומרים..

נראה נהדר.....

זה ההבדל הקטן בין אופה מנוסה לאופה כמוני....נראה טעים מאד
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר