06.09.05 | 10:48
מחפשת מתכון לכרובית מבושלת ברוטב??
06.09.05 | 20:24

רוטב לימון? רוטב עגבניות? רוטב פטריות? קבלי בינתיים: מבחר מתכוני כרובית מהמחברת הפרטית שלי

כרובית של אורי הבולגרי מאורט: כרובית ברוטב לימון מבשלים כרובית במי מלח כ-10 דק' מוציאים למסננת מנקזים את המים נותנים להתקרר וחותכים לפרחים בגודל בינוני. מקמחים את הפרחים טובלים בביצה טרופה ומטגנים עד להזהבה מוציאים את כל הפרחים לסיר מוסיפים מים כדי חצי כיסוי מלח , פלפל כף כורכום כף אבקת מרקעוף מיץ מלימון וחצי מביאים לרתיחה ומבשלים כ -15 דק' על אש קטנה מקשטים בכוסברה קצוצה דק המתכון הגיע מאמא של חבר שלי דור 8 בטבריה הכרובית של ניצה מטבריה מבשלים את הכרובית למחצה עם מלח. מטגנים בשמן חמניות ר-ק עם ביצה. לא לשפוך את השמן! לתוך סיר מכניסים בצפיפות את הכרובית, מוסיפים את שמן החמניות מסונן במסננת כפולה ואחר כך הרבה שום, כוסברה, לימון, אבקת מרק עוף וס-ו-כ-ר. מבשלים על אש נמוכה שעה עד שעה ורבע, לטעום ולתקן תיבול כרובית ותפוח אדמה בקארי מתכון ל-4 350 גר' כרובית 350 גר' תפ"א 2 בצלים בינוניים 2 צ'ילי טרי 2 עגבניות ג'ינג'ר טרי (3ס"מ) שמן 11/2 כפית כורכום 11/2 כפית כמון 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית אבקת צ'ילי 200 גר' אפונה קפואה 45 מ"ל יוגורט (אני לא שמתי) מלח 250 מ"ל מים 1 כפית גראם מסאלה * זהירות חריף אפשר לשים פחות צ'ילי להגיש עם אורז בסמטי או נאן אופן ההכנה: לפרק את הכרובית לפרחים בערך 5 ס"מ, לקלף את תפ"א ולחתוך לקוביות כ- 3 ס"מ. לקצוץ את הבצל לחתוך את הצ'ילי לגרד את הג'ינג'ר לחתוך את העגבניות לרבעים לחמם שמן במחבת להוסיף את הבצל,לטגן צעל להבה בינונית,עד שהבצל מזהיב. להוסיף את תפ"א הכרובית והצ'ילי הטרי. לטגן 3 דקות. להוסיף כורכום,כמון,פפריקה מתוקה,אבקת צ'ילי וג'ינג'ר טרי. לטגן 3-4 דקות. להוסיף את העגבניות,אפונה ויוגורט (אני לא שמתי) לטגן מעל להבה בינונית 20 דקות. להעביר לצלחת הגשה ולפזר אבקת גראם מסאלה -אפשר לוותר כרובית בתפוחי אדמה של מדהור ג'פרי 1 תפוח אדמה גדול מבושל וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ 1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים (כתוב לשרות את הפרחים בקערת מים למשך חצי שעה ולסנן, אני הסתפקתי בלשטוף היטב). 5 כפות שמן צמחי 1 כפית זרעי כמון שלמים 1 כפית זרעי כמון טחונים 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים 1/4 כפית כורכום טחון 1/4 כפית אבקת צ'ילי 1/2 - 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק 1/2 כפית זרעי כמון קלויים טחונים 1 כפית מלח פלפל שחור טחון טרי מחממים את השמן במחבת גדולה שניתנת לכיסוי, רצוי טפלון, על אש בינונית. מוסיפים את זרעי הכמון השלמים ומטגנים 3-4 שניות. מוסיפים את הכרובית ובוחשים כ-2 דקות עד שעל הכרובית תופענה נקודות חומות. מכסים, ומבשלים על אשר נמוכה 4-6 דקות עד שהכרובית תתרכך אך תשמור על מידת מה של פריכות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הכמון הטחון, הכוסברה, הכורכום, אבקת הצ'ילי, הפלפל הירוק החריף, הכמון הקלוי והטחון, המלח ומעט פלפל שחור. מערבבים בעדינות ומבשלים על אש נמוכה 3 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה יתחממו היטב. בוחשים בעדינות. אני הוספתי קצת מים שיהיה רוטב. כל המתכונים נוסו ואהבתי. יש לי עוד מתכון של כרובית ברוטב עגבניות, וגם ברוטב פטריות. כנראה שאצלנו אוהבים כרובית... בהצלחה!
07.09.05 | 09:08

לניצי המון המון תודה -

07.09.05 | 09:09

לניצי אודה לך אם יש לך מתכון לכרובית

ברוטב עגבניות? ושוב תודה
07.09.05 | 09:50

מחפשת מתכון לכרובית מבושלת ברוטב??


תוספת לחגיגת הכרובית - כרובית ברוטב של סבתא שושנה

שלמרות היותה אשכנזיה (מגרעת לא קטנה בכל הקשור לאוכל, כידוע) בישלה כמו ספרדיה, ועל זאת יש להודות לכור ההיתוך הירושלמי. מפרקים כרובית לפרחים, מכינים בלילה מביצה-קמח-מים-מלח ('צטערת, אין כמויות מדויקות פה... צריך להיות לא נוזלי מדי ולא בטון). טובלים את הכרובית ומטגנים בשמן בעומק 1 ס"מ, פלוס-מינוס. מוציאים ושומרים בצד. שופכים את ג'יפת הטיגון מהסיר, ובמקומה מכינים רוטב ממיץ לימון (שני לימונים בערך), מים, סוכר, מלח, ופלפל אדום חריף כלשהו (אני משתמשת בקאיין, אין לי מושג במה סבתא השתמשה. בטח פפריקה חריפה). טועמים כדי להגיע לטעם שמוצא חן בעיניכם - כל הטעמים צריכים להיות מורגשים. מחזירים את הכרובית לסיר (הרוטב צריך לכסות אותה כמעט לגמרי), מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כחצי שעה, עד שהרוטב מצטמצם קצת ומתעבה, הטעמים מתגבשים, והכרובית רכה מאוד (מה לעשות, עוד לא המציאו את האל-דנטה...).
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: moran_389
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר