20.08.05 | 00:53
שלום לכולם, איך מכינים באמצעים ביתיים את הציפוי האדום של תפוחים מסוכרים?
20.08.05 | 01:21

תפוחי עץ בציפוי סוכריה אדומה

המתכון הזה נמצא אצלי כבר המון זמן. בזמנו, אם איני טועה, העתקתי אותו מתפוז. מתנצלת מראש על שלא צוין הקרדיט. מצרפת מתכון נוסף לתפוחי עץ מצופים טופי.
20.08.05 | 01:25

הקישור לא הצטרף. הלך לישון... מעתיקה כלשונו:

תפוחי עץ מסוכרים אדומים 4 תפוחי עץ קטנים 300 גר' סוכר 3 כפיות מיץ לימון 4 כפיות מים לבשל ללא בחישה עד רתיחה, ומאז- לערבב ל-ל-א הפסקה. להמשיך לערבב עד שנוצר קרמל שקוף (כל הסוכר נמס), להוסיף מעט צבע מאכל אדום (או איזה צבע שרוצים), ולצפות את התפוח. מומלץ לשמור במקרר כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה, כיוון שהלחות גורמת להמסת הסוכר.(לא מידית כמובן, אבל לאחר מס' שעות) בהצלחה! רעיונות לבדיקה- עוד לא ניסיתי לפתור את העובדה שהסוכר לא מחזיק המון זמן על התפוח. אני מבטיחה לבדוק ולחזור אליכם עם המסקנות, אבל הנה רעיונות לבדיקה- אם משהו מחליט לנסות- שתפו בבקשה במסקנות... מומלץ לשמור את הסוכר במקרר הכי קרוב שאפשר לזמן ההגשה, אבל גם מחוץ למקרר הציפוי מחזיק מעמד בערך 24 שעות. בחורף, או במקום ממוזג המצב טוב יותר. * לעטוף את התפוחים המצופים בצלופן (כמו אלה שמוכרים) לבידוד מהלחות * להשתמש בסוכר איזומלט, אשר אינו רגיש ללחות. (מהסוג שמשתמשים בו לניפוח סוכר, ועמיד לאורך זמן רב מאוד מחוץ למקרר) רעיון נוסף: ציפוי תפוחי עץ בקרמל אדום זו לא המצאה שלי, אבל אני לוקחת את הרעיון קצת הלאה: בזמן שתפוחים המצופים עוד חמים, אני מדביקה עליהם קישוטים! בדוגמא שצילמתי קניתי סוכריה ארוכה, מסוג הלבן בפנים- אדום בחוץ, (כמו צינור כזה), ופרסתי אותה לפרוסות (כמו נקניק). את העגולים שהתקבלו הדבקתי לציפוי. רעיונות נוספים לגיוון: * לצבוע את הזיגוג בצבעים שונים * לזרות על התפוח (כשהוא עדיין חם) סוכריות צבעוניות קטנות * להדביק (עם הילדים) עדשים וכו' * לכבוד החג- ליצור דמויות מבצק סוכר- דבורים קטנות למשל- ולהדביק על כל תפוח דבורה... ותפוח עץ מצופה טופי: תפוחי עץ מצופים טופי חצי כוס בטנים מרוסקים 400 גרם סוכריות טופי 1 כף מים 5 מקלות ארטיק להכין תבנית אפיה עם נייר. בכל תפוח לתקוע מקל,את הטופי לשים בסיר עם המים,ולשים בסיר כפול. באש בינונית,עד לריכוךולטבול כל תפוח בזה. אחרי שכיבינו את האש כמובן. ולטבול בבוטנים. להכניס את התפוחים למקרר לכחצי שעה. זה מתכון קל וטוב לילדים. כמובן להיזהר מכויות. בהצלחה!
20.08.05 | 11:35

שלום לכולם, איך מכינים באמצעים ביתיים את הציפוי האדום של תפוחים מסוכרים?


תפוחים אדומים על מקל - בבקשה המתכון

http://www.ljcfyi.com/ljcsProjects/cooking/candyApple.html בהצלחה דונה
20.08.05 | 14:41

תפוחי העץ האדומים/מסוכרים האלה היו פופולריים מאד לפני שנים. מה היה שמם? מישהו זוכר?

20.08.05 | 14:48

הקישור לא הצטרף. הלך לישון... מעתיקה כלשונו:

תפוחי עץ מסוכרים אדומים 4 תפוחי עץ קטנים 300 גר' סוכר 3 כפיות מיץ לימון 4 כפיות מים לבשל ללא בחישה עד רתיחה, ומאז- לערבב ל-ל-א הפסקה. להמשיך לערבב עד שנוצר קרמל שקוף (כל הסוכר נמס), להוסיף מעט צבע מאכל אדום (או איזה צבע שרוצים), ולצפות את התפוח. מומלץ לשמור במקרר כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה, כיוון שהלחות גורמת להמסת הסוכר.(לא מידית כמובן, אבל לאחר מס' שעות) בהצלחה! רעיונות לבדיקה- עוד לא ניסיתי לפתור את העובדה שהסוכר לא מחזיק המון זמן על התפוח. אני מבטיחה לבדוק ולחזור אליכם עם המסקנות, אבל הנה רעיונות לבדיקה- אם משהו מחליט לנסות- שתפו בבקשה במסקנות... מומלץ לשמור את הסוכר במקרר הכי קרוב שאפשר לזמן ההגשה, אבל גם מחוץ למקרר הציפוי מחזיק מעמד בערך 24 שעות. בחורף, או במקום ממוזג המצב טוב יותר. * לעטוף את התפוחים המצופים בצלופן (כמו אלה שמוכרים) לבידוד מהלחות * להשתמש בסוכר איזומלט, אשר אינו רגיש ללחות. (מהסוג שמשתמשים בו לניפוח סוכר, ועמיד לאורך זמן רב מאוד מחוץ למקרר) רעיון נוסף: ציפוי תפוחי עץ בקרמל אדום זו לא המצאה שלי, אבל אני לוקחת את הרעיון קצת הלאה: בזמן שתפוחים המצופים עוד חמים, אני מדביקה עליהם קישוטים! בדוגמא שצילמתי קניתי סוכריה ארוכה, מסוג הלבן בפנים- אדום בחוץ, (כמו צינור כזה), ופרסתי אותה לפרוסות (כמו נקניק). את העגולים שהתקבלו הדבקתי לציפוי. רעיונות נוספים לגיוון: * לצבוע את הזיגוג בצבעים שונים * לזרות על התפוח (כשהוא עדיין חם) סוכריות צבעוניות קטנות * להדביק (עם הילדים) עדשים וכו' * לכבוד החג- ליצור דמויות מבצק סוכר- דבורים קטנות למשל- ולהדביק על כל תפוח דבורה... ותפוח עץ מצופה טופי: תפוחי עץ מצופים טופי חצי כוס בטנים מרוסקים 400 גרם סוכריות טופי 1 כף מים 5 מקלות ארטיק להכין תבנית אפיה עם נייר. בכל תפוח לתקוע מקל,את הטופי לשים בסיר עם המים,ולשים בסיר כפול. באש בינונית,עד לריכוךולטבול כל תפוח בזה. אחרי שכיבינו את האש כמובן. ולטבול בבוטנים. להכניס את התפוחים למקרר לכחצי שעה. זה מתכון קל וטוב לילדים. כמובן להיזהר מכויות. בהצלחה!

גם המתכון הלך לישון...לא מערבבים קרמל

מערבבים רק עד להמסת הסוכר, אסור לערבב לאחר ההמסה עד לקבלת הקרמל.
20.08.05 | 15:31

תפוחי העץ האדומים/מסוכרים האלה היו פופולריים מאד לפני שנים. מה היה שמם? מישהו זוכר?


אתמול בתכנית של גיל חובב נאמר: "בומב'לֵה" או "אפַ'לֵה".....

לי לא זכור שם מיוחד - וגם לא אלו הנ"ל....... דונה
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר