מוחמד אבו רומאן, חוקר במרכז ללימודים אסטרטגיים באוניברסיטה הירדנית וכותב ביומון הירדני אל-ר'ד, הציג עשרה הישגים מדעיים בולטים של המערב במהלך שנת 2016, ובהם גילוי גלי הגרביטציה של אלברט איינשטיין וגילוי כוכב לכת תשיעי.
הישגים אלה מושווים במאמרו של אבו רומאן לעשרה "הישגים" בולטים של העולם הערבי בשנה זו, ובהם שכלול טקטיקת מכוניות התופת, "פיתוח" רעיון הזאב הבודד וחביות הנפץ והרס אתרים ארכיאולוגיים. "אבו רומאן הזמין את הקוראים, במשתמע, להשוות בין ההישגים, בבחינת "והמבין יבין"", כותבים חוקרי מכון ממר"י המדווחים על המאמר ומשמעויותיו.ההישגים הערבים הבולטים, מדעיים ושאינם מדעיים, במהלך שנת 2016:
1. טקטיקת מכוניות התופת - שבה הצטיינו דאעש וג'בהת אל-נוצרה - ההופכת חומרים ראשוניים בסיסיים למנגנון הרג נוראי, ללא צורך בפיתוח המצאות ובמחקרים מדעיים מסובכים, דוגמת אלו הנעשים במערב. די לשים כמות גדולה של חומר נפץ במכונית, לחגור את עצמך בחגורת נפץ ולהיטמע בשורות 'האויב' כדי לגרום לפציעה ולהרג של עשרות אנשים ולחולל הרס איום. דאעש הודיע כי על פי הסטטיסטיקה האחרונה שערך, בוצעו במהלך התקופה שחלפה 1112 פעולות התאבדות - שכל מבצעיהן נהרגו בהכרח- וכי באותה תקופה הם הרגו מספר רב של אנשים בצד שכנגד.
2. הפיכת כל מכשיר או אמצעי לטנק ולפצצה קטלנית, כפי שקרה כאשר תומכי דאעש באירופה, לרוב ממוצא ערבי, דרסו עוברים ושבים בניס שבצרפת ובאזורים אחרים. כך גם הפכו הסכינים למכשירי דקירה והגרזן וסכין הקצבים לנשק קטלני.
3. רעיון 'הזאב הבודד' - במקום תכנון מורכב של פעולות דוגמת ה-11 בספטמבר 2001 ופעולות טרור מורכבות אחרות, הדורשות הוצאות כספיות והכנה ממושכת ומאמצים רבים של תיאום, הפך העניין להרבה יותר קל. די בפעילות של 'שטיפת מוח' - באמצעות העולם הווירטואלי, או אפילו מצד אחד מקרובי המשפחה או החברים - כדי להפוך בן אדם ל'זאב בודד' שישאף לבצע פיגוע ולהרוג מספר רב ככל האפשר של אנשים. מכיוון שהזאב הבודד אינו יכול בדרך כלל לפגוע באתרים צבאיים וביטחוניים, התיר לו דאעש מבחינה הלכתית לפגוע
בכל דבר שזז ולפעמים אף דומם, בין אם מדובר בשיעי המתפלל במסגדו, או בציבור אנשים הנמצאים במשחק כדורגל, או בכנסיה, או במועדון לילה או בשוק.
4. חביות נפץ - זהו הישג או גילוי מדהים שנזקף לזכות המשטר הסורי. אם ברצונך לחסל התקוממות מזוינת הרי שבמקום לנהל מלחמות בשטח בנוי, לבצע תכנון צבאי מדויק ולנהל עימות ישיר עם המתנגדים, ובמקום להשתמש בטילים שמחירם מופרז ושעלולים להחטיא את במטרות, כל שעליך לעשות הוא להשתמש ב'חביות נפץ' שאותן אתה מפיל ממטוסים והן הורגות מאות בני אדם, דבר שמפחיד אותם וגורם להם 'להגר מרצון'.
5. הצלחה בתחום הטיהור העדתי.
6. הפליטים.
7. הרס ופיצוץ העתיקות.
8. יכולתנו בתחום 'ההרס העצמי' - הריסת אנשים ומבנים שלנו. מדובר בהישגים מצטברים בתחום זה בשנה האחרונה, שבאו לידי ביטוי בדו"ח הפיתוח האנושי הערבי האחרון של UNDP לפיו חלקו של העולם הערבי במקרי מוות במסגרת מלחמות בעולם בשנת 2014 הגיע ל- 68.5%, וחלקו בסך כל הפליטים בעולם באותה שנה הגיע ל- 57.5% ול- 47% עקורים בתוך מדינתם.
9. ההכרה בחשיבות קיומם של משטרים עריצים בעולם הערבי לצורך שמירה על היציבות בו.
10. גילוי מחדש של הסכסוך השיעי-סוני''.